Årets nyheter på Legoland i Tyskland – High five!

En dryg timme med bil från oss i Ingolstadt ligger Legoland Deutschland Resort i Günzburg. Vi har varit där flera gånger per år sen vi flyttade hit och i helgen var det dags att kolla in årets nyheter!

Varje års presenteras minst en nyhet på Legoland Deutschland Resort som är det Legoland som ligger hos oss här i Bayern. Förra året var det polishuset med spegellabyrinten och i år var det som sagt bland annat High five. Fem av världens gigantiska byggnader har byggts upp som modeller i Miniland. Miniland är området där alla de fantastiska minimodellerna av flera stora städer och regioner i Europa finns uppbyggda.

13 designers har under sex månader byggt modeller av Burj Khalifa i Dubai, Ping An Finance Center och Shanghai Tower i Kina, Makkah Royal Clock Tower Hotel i Saudi-Arabien och One World Trade Center i Usa. Tillsammans med dessa står även Eiffeltornet men det verkade inte räknas av någon anledning.

Jag vet inte om jag är svår att imponera på rent allmänt (kan faktiskt vara så) men jag tycker inte att varken förra årets eller årets nyheter på Legoland är så mycket att hänga i julgranen, faktiskt. Missförstå mig rätt, jag tycker att Legoland är fantastiskt och jag blir impad av den kreativitet som modellbyggarna ändå måste ha för att skapa alla fantastiska detaljer.

För det är just detaljerna jag älskar med Legoland, inte de flashigaste, största, mest komplicerade byggena eller åkatraktionerna. När jag tänker efter går det helt i linje med mig som person, jag imponeras inte av störst, bäst och vackrast, inte alls.

En av de andra nyheterna för 2016 var 4D-biografen, den var faktiskt rätt cool. 3D-filmer har vi sätt några stycken på bio men 4D, vad är det? Det visade sig vara en biosalong där en kort (ca 15 min) 3D-film visades och där scenerna förstärktes av ljus-, luft- och vatteneffekter. När figurerna i filmen till exempel åkte på ett fordon så blåste det i håret på oss och när det började regna på dem så duggregnade det ner på oss från taket, väldigt speciell känsla. Detta blev nog dagens favorit om man frågar våra barn!

legoland-interaktiv-orkester
I en del av parken vi faktiskt aldrig varit i hittades en interaktiv orkesterfontän! Trampade man på respektive instruments ”trampplanta” så spelade den en trudelutt.
legoland-alianz-arena
Münchens fotbollsarena Allianz Arena finns såklart uppbyggd.
legoland-allianz-arena-bakom
Orkar man inte att sig dit på riktigt kan man ta sig en kik här.
legoland-aliens
Jag hittade flera detaljer jag inte sett tidigare år. Dessa aliens med sitt skepp till exempel.
legoland-highfive-2016
Några av de nybyggda tornen, plus Eiffeltornet.
legoland-skrotbil
Den dumpade bilen som fiskas upp hade jag ute heller sett förut.
legoland-stad
Även legostäder måste ju byggas om ibland för att skapa plats för nyheter.
legoland-vinodling
En av mina favoriter är Schweiz. Här finns ”äkta” vinodlingar som hålls vid liv med hjälp av ett underjordiskt sprinklersystem.
legoland-humla
När jag tröttnade på legobyggen riktade jag blicken mot alla otroligt fina planteringar och blommor i parken.
legoland-blommor
Många otroligt fina planteringar som sagt.
legoland-elefant
Elefanten måste ju såklart ha en djungel så det har den fått planterad.
legoland-spegellabyrint
Jag i den rätt ”otrolig” spännande spegellabyrinten i Polishuset.
legoland-ballongartist
En annan favorit var en föreställning med en ballongartist. Barnen skrattade hysteriskt när han trixade med sin lövblås och gigantiska ballong.
legoland-tax
Otroligt många roliga detaljer finns att upptäcka. Här en korvtjuvande tax.

Jag har skrivit om våra besök på Legoland Deutschland tidigare och i inlägget, som för enkelhetens skull heter Legoland Deutschland Resort i Günzburghittar du mer bilder och praktiskt information om parken.

6 kommentarer

 1. Jag tycker det ser rätt coolt ut med de här minivärldarna – och byggnaderna man känner igen i så litet format! Men min favorit som barn på Legoland i Danmark var då legobils-körkortet – finns det också i Tyskland? 😉

  1. Japp, det finns här också, i två versioner beroende på hur gammal man är 😉 Mitt favoritområde är solklart Miniland där alla städer finns uppbyggda. Det roligaste av allt är att hitta detaljer som tex aliens, älskande par, tjuvar och barn som busar 🙂

 2. Vad häftigt det låter med 4D-bio. Blir man inte förvånad när det kommer en liten dusch av regn och lite blåst? En härlig dag förstår jag. Kram!

  1. Jo vi blev väldigt förvånade 🙂 Det var inte som en dusch utan mer som ett kringflygande duggregn så man blev egentligen inte så blöt mer än att man kände att det var regndroppar i luften.

  1. Legoland Deutschland Resort är lika stort och har många likadana attraktioner och områden som Legoland i Billund. Stugby och allt det där finns också men inte Lalandia och sånt. Vad som byggs upp som modeller i miniland skiljer sig säkert också, här är det större fokus på Tyska och sydeuropeiska städer 🙂
   Allianz Arena är rätt cool faktiskt, tyvärr är det ju svårt att återskapa dess nattversion i Lego 😉

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: