Miniworkation med Influencers of Sweden på Quality Hotel The box i Linköping

Förra helgen var det medlemsträff med Influencers of Sweden på nyöppnade Quality Hotel The Box i Linköping. Det blev en helg fullproppad av pepp, tips, kunskaps- och erfarenhetsutbyte Influencers emellan! Och inramningen på snygga The box gjorde inte saken sämre.

Influencers of Sweden – Inos

Inos är en organisation för oss som arbetar som Influencers i sociala medier. I föreningen lär vi av varandra, peppar, stöttar, tipsar och delar med av oss av med och motgångar. Kompetensen bland medlemmarna är skyhög när det kommer till marknadsföring, sökmotoroptimering, sälj, webbdesign, skrivande, foto och mycket mycket mer. Det är proffs vi snackar om här och jag har den stora äran att få lära av dem, de bästa.

Att umgås med personer som var och en är expert på något som har med våra företag att göra är i princip ovärderligt då de allra flesta av våra bloggredaktioner består av endast en person, oss själva. Tack gode gud (och Linda Hörnfeldt) för Inos alltså. Jag är bara i början av mitt bloggföretagande och just nu känns rimligheten i att sikta mot stjärnorna hög!

Nästan hela gruppen samlad! Foto: Caroline Frankesjö
Väldigt fin, lugn och mjuk ”social area” fanns på hotellet.
Clara som driver Bossbloggen

Vem kunde ana?

När jag började blogga 2004 kunde jag inte ana att det skulle vara en så stor del av mitt liv 14 år senare. Men så blev det och det är jag evigt tacksam för, det är fantastiskt roligt och stimulerande. De senaste åren har jag lärt mig oootroligt mycket och det är främst genom Influencers of Sweden.

Jag har lärt mig saker som jag inte visste existerade för 5 år sen. Sökmotoroptimering, lagar och regler, Google Analytics, driva företag, sälja in sig till samarbetspartners och sist men absolut inte minst producera bloggartiklar och innehåll av bra kvalité till er läsare. Det är sannerligen inte lätt att ha koll, kunna, och implementera allt detta i arbetet med sig blogg. Jag har sååå mycket kvar att lära men med alla mina kollegor i Inos känner jag att jag har personer att bolla med, fråga ”dumma” frågor och bli peppad av. Jag säger bara: GULD.

Hur cool skapelse i finbetong?
Toppenbra arbetsplatser, hit lär vi komma och ha coffice någon gång.

Quality Hotel The box i Linköping

Denna gången anordnades det en Inos-träff lite på min hemmaplan. Det var det nyöppnade Quality Hotel The Box som vi bodde, åt, umgicks och jobbade på. Jag som inte så himla ofta sover på hotell sov som en prinsessa under det otroligt fluffiga täcket. Jag har nog aldrig haft ett fluffigare täcke! Sovsäck i vindskydd eller tält är väldigt mysigt men en mjuk säng med superfluffigt täcke går inte av för hackor det heller.

Rummen var riktigt trevligt inredda och utsikten genom det stora fönstret var allt annat även tråkig byggarbetsplats eller betonginnergård som det ofta är. Stora fina träd och en fint litet hus hade jag utanför mitt fönster. Fina naturutsikter värdesätter jag så när jag fick en stycke natur och inte betong utanför fönstret steg mitt första intryck av hotellrummet ordentligt.

Mjuka sängar och fin utsikt – bra odds för en bra hotellupplevelse.
Lite rolig och annorlunda sänggavel.

Att umgås med likasinnade

Även om jag är frilufts – och resebloggare har jag väldigt mycket gemensamt med de bloggare som skriver om helt andra saker. Hantverket bakom en blogg eller annan social mediakanal är nämligen detsamma, oavsett niche. Att dessutom få ett utifrånperspektiv på friluftsliv, natur och äventyr, som jag skriver mycket om, från någon som inte är så insatt i den världen är så himla bra ibland.

Att sen umgås med personer som också alltid har kameran redo, hela tiden kommer på intressanta uppslag till bloggartiklar i farten och kan prata fotovinklar, självdisciplin, planering och kreativt skapade i oändlighet är helt underbart.

Min rumskompis fick förhinder så jag fick heeeela sängen för mig själv – rätt gött.
Fina, lugna och dova färger – jag gillade det.

När lugnet lagt sig

Lördagen ägnades åt bad i spaavdeningen och lite workshoppande med hela gänget. När sedan alla utom tre deltagare hade åkt hem förlängde dessa tre helgens träff med ytterligare en natt och förmiddag. Det var jag, Helena (Oh, Darling!) och Clara (Bossbloggen) som fortsatte att prata bloggidéer, sälj, drömmar och framtidsplaner. Det är så himla himla trevligt och givande att få nörda ner sig i sånt tillsammans med likasinnade. Det vill jag göra oftare!

Dessa extremt kompetenta kvinnor driver precis som jag bloggar och sociala mediekanaler och är ena riktiga klippor när det kommer till känslan av att ha kollegor, lite på håll i alla fall.

På söndagen efter ytterligare en stadig frukostbuffé gjorde vi ett nytt besök i hotellets spaavdelning. Denna gången tog Helena med sig sin kamera för att fota lite. Så undrar ni var Helena va någonstans är det hon som står bakom alla spabilder, i dubbel bemärkelse.

Så skönt att plaska runt lite i vattnet efter allt bloggbabbel. Foto: Helena Gunnare
Clara i bubblet. Foto: Helena Gunnare
Älskar att ha ett jobb jag (typ) kan göra från en bubbelpool – även Clara ser rätt nöjd ut. Foto: Helena Gunnare
Det va inte varmt i luften men vattnet var ca 40° – väldigt skönt. Foto: Helena Gunnare
Djupa samtal om företagande, statistik och sociala medier pågår. Foto: Helena Gunnare

Läs även om: Min Winter Workation med Influencers of Sweden i Åre.

9 kommentarer

  1. Men åååh, vad jag hade velat vara med 🙂 Vilket coolt hotell också! Betongkameran! Sänggaveln! Och alla dessa sköna människor! Fler workations med Inos åt folket! Tack för att du delar med dig!

  2. Kul att du funnit ett sammanhang som du gillar! Att lära av andra är fantastiskt roligt, tänk så mycket bra det blir när en är flera tillsammans. Ensam är stark tror jag inte mkt på 🙂 Hotellet verkar urtrevligt!

    1. Hej Zilla!
      Jag är tyvärr inte helt uppdaterad på vilka planer för workations som håller på att smidas ute i landet just nu. Ingen stor är planerad men jag tror det kan finnas planer på mer regionala arrangemang beroende på var du bor i landet. Är du medlen i Inos går det bra att fråga i vår Facebookgrupp 🙂 Lycka till!

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: