Boktips: Abbe och hans vuxna åker till Grekland.

Innan jul kom det ett paket med två böcker till oss här i Bayern. Paketet var från Idus förlag och innehöll recensionsexemplar av böckerna Anna Tizianna på viktigt uppdrag i New York, en kapitelbok och Abbe och hans vuxna reser till Grekland, en bilderbok. 

Är du nyfiken på vad boken om Anna som åker till New York på hemligt uppdrag handlar om och vad jag och mina barn tyckte om den kan du läsa recensionen HÄR. Vill du veta mer om vad boken om Abbe handlar om och vad vi tyckte kan du fortsätta att läsa. Vår recension kommer här!

recension-abbe-och-hans-vuxna-åker-till-grekland

Abbe åker till Grekland på semester med sina vuxna Roland och Kristina. På flygplanet dit träffar han Paloma. Hon reser till Grekland med sina vuxna Rafael och Pedro och de båda barnen har jämt jobb med att hålla styr på alla sina vuxna. I denna boken är det nämligen de vuxna som vägrar gå, inte vill bära sina väskor, skriker efter tuggummi på flygplanet och leker på bagagebandet på flygplatsen. Jätteroligt!

Boken om när Abbe och hans vuxna åker till Grekland utspelar sig under en sommarlovsvecka då mycket händer. Innan de ens kommer iväg ska det ska packas väskor och trilskandes vuxna ska hanteras. Väl i Grekland knyts vänskapsband med nya vänner, jättesandslott byggs och simhopp som köttbullen, 3G-masten och krumeluren tränas.

En storvuxen vuxen med simfötter och frodig mustasch sprang plötsligt med kraftiga kliv efter de något slita maskotars Kollo och Obsen och knuffade ner dem i poolen. -Hahaha, där fick ni på kalopsen, skrek han och älgade sedan vidare mot baren där det fanns gratis kaffe och WiFi

Vi gillade boken Abbe åker till Grekland med sina vuxna. Det var en lite annorlunda bok som vänder och vrider lite på det som vi är vana att läsa om i många barnböcker. Även om jag skulle rekommendera den i första hand till barn mellan 3-5 år så tyckte mina barn som är 6 och 7 att den var rolig. Den öppnar upp för frågor om hur vuxna och barn förväntas vara, hur olika familjer kan se ut och vem ska egentligen få bestämma när?

-Så får du inte göra Kristina, sa Abbe strängt.
-Joho, jag bestämmer själv vad jag gör, sa Kristina.
-Nähä, sa Abbe. Jag bestämmer vad du gör. Du är för vuxen för att bestämma sånt själv.

Abbe och hans vuxna åker till Grekland är skriven av Björn Augustsson, är illustrerad av Hanna Ekegren och utgiven av Idus förlag.


Puffbildboktips

4 kommentarer

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: