Familjegroupie över floden Isar i München.

 

Idag har vi varit inne i München och roat oss på museum. Som så många gånger tidigare kommer jag i slutet av dagen på att jag själv inte är med på en enda bild. Det löste sig med en groupie, som så många gånger förut.

Det är vinterkallt i Bayern så promenaden tillbaka till U-Bahn var lite motig. När det blir lite motigt i leden har jag några standardtrick. Ett av dem jag plockar kör med ibland är att försöka få till en familjegroupie. Det går ju liksom inte att ta en seriös gruppbild på sig själv och sin familj så i bästa fall blir det lite lättare stämning.

Eller någon kanske kan det? Ta en seriös familjeselfie alltså. Våra bilder i den genren blir i vilket fall aldrig särkilt välordnade, om det ens kan det. Jag tror att det är en modernt påkommen naturlag. Denna typ av bilder blir inte seriösa.

Idag var i alla fall tanken att vi skulle posera med floden Isar i bakgrunden. Helst skulle alla familjemedlemmar synas i bild också. Floden och alla familjemedlemmar kom med på bilden så det får anses godkänt tycker jag. Du ser väll floden och hur vinterfin den är där bakom alla vinterjackor och mössor?

Såhär såg det ut åt andra hållet. Det är därför jag är lite röd i ansiktet.

 

4 kommentarer

  1. Åh, älskar bilden åt andra hållet! Eller förstås, jag älskar bilden med er också! 🙂 Känner igen det där med att det är lätt att glömma att fota sig själva. Vi tjatar om det jämt, att vi inte ska glömma, ändå glömmer vi väldigt ofta haha 😉

  2. Ibland blir man så förvånad när man ser sina bilder man tagit. En del blir ju fantastiskt fina och man undrar hur det går till när de flesta andra (känns det som) blir skräp och raderas, ha ha! 🙂 Det där med att vara med på bild själv är ett ständigt närvarande aber. Jag har inget emot att vara med men när jag fotar är jag mycket mer fokuserad på min omgivning än mig själv 🙂

  3. Selfies är en konstart i sig och groupies är den konstartens yppersta topp! Seriösa bilder i all ära, men ”oseriösa” bilder är roligare. Mer så´nt!! Kram

    1. Eftersom att jag varken är fotograf eller har ambitionen att skapa bilder som om jag vore lär du få se fler bilder som denna på Lanclin, ha ha! 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: