Pappavecka på Instagram.

Denna veckan avslutas med fars dag i Sverige och min samarbetspartner Tuxer kör en hyllningsvecka till aktiva pappor av alla sorter.

Jag tar för givet och självklart att pappor numera är aktiva i sitt föräldraskap istället för att ”hjälpa till” när deras partner behöver stöd och uppbackning. Hade det varit för mer än 50 år sen hade jag applåderat pappor som bakade, pysslade, bytte blöjor och läste för sina barn men allt det där är tack och lov självklarheter för de allra flesta nu. Numera har många synat bluffen om att personer med en livmoder är bättre rustade än de med snopp att trösta, ge närhet och bekräfta sina barns känslor, tack och lov.

Jag vill såklart hylla ALLA aktiva superföräldrar som engagerar sig i sina barns fritid och är med dem ute och upplever och visar dem naturen. Men nu är det alla underbara pappors vecka och deras roll som aktiva föräldrar är i fokus. Tuxer kör därför med hashtaggen

#aktivapappor

för att hylla och uppmärksamma alla dessa fina och braiga pappor, plastpappor, adoptivpappor, styvpappor, fosterpappor, extrapappor och så vidare. Vill du hylla en pappa av någon sort får du hemskt gärna tagga sina bilder med #aktivapappor på Instagram!

Och du! Du glömmer väll inte att följa Lanclin på Instagram?
Sök på @lanclin så hittar du. 

2 kommentarer

    1. Ja det skiljer sig en hel del från Tyskland också. Vi kör dock på den ”svenska modellen” men det är knepigt ibland när hela samhället och systemen är uppbyggda kring väldigt traditionella könsroller.

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: