Julkort från oss genom åren.

Sen jag flyttade hemifrån när jag var 16 år har jag varje år skickat ”hemmagjorda” julkort. Alla finns inte i digital form men några av senare års versioner har jag hittat i arkiven.

På den gamla goda tiden.
De första årens julkort tog jag tidigt på hösten för att hinna med de långa ledtiderna. De föreställde mina hundar och framkallades från gammal hederlig filmrulle. Jag valde sen ut den som passade bäst och beställde dem över disk i en fysisk butik.

Där framme vid fotoaffärens disk fick jag peka och välja vilken tomtebild eller God jul-text det skulle vara högst upp på den vita remsan jag sen skulle skriva mitt namn på innan jag skickade iväg dem. Det var tider det, minns ni?

Saker förändras till det bättre.
De senaste 10 årens bilder har beställts på nätet och för att spara några kronor har jag några år fixat layouten själv i Photoshop och sen beställt ”vanliga” foton. Dessa kostar nämligen en bråkdel jämfört med de som man gör i e-fotoaffärernas ”julbutiker”. Smart jultips för den ekonomiska alltså.


Vykort som julkort.
I år och några tidigare år har vi beställt egna vykort med årets julbild på. Då behövs inga kuvert och resultatet har blivit godkänt tycker jag. Förra året gick vi steget längre och laddade upp vårt julkort och vår obligatoriska lilla juldikt på en hemsida som sen skulle skicka riktiga vykort till adresserna vi angav.

Det gör vi dock inte om för alla julkort levererades tyvärr inte vilket var en stor besvikelse. I år kör vi istället vykortvarianten med egen bild och text som vi själva adresserar och frankerar, det känns säkrast så. Trots att det kostar en slant att skicka 40 vykort till Sverige så vill vi ju så gärna önska våra kära i Sverige en god jul med en personlig hälsning.

Årets julkort.
Som ni kanske läste i inlägget Första försöket till årets julkort så var det högst osäkert om årets julkort skulle bli någevidare bra. Slutresultatet blev ändå godkänt tycker jag och på julafton får du se resultatet om du inte redan har fått ett i brevlådan då.

Hur ser dina ”julkortstraditioner” ut? Skickar du julkort över huvud taget?

2 kommentarer

  1. Så söta! Och kul med julkort ju – vi har fått hem 3 stycken i år 🙂 Själv var min plan att skicka vykort/julkort från Indien – men den planen föll när jag inte sprang på ett endaste vykort i hela Indien…. Mina ögon var nog upptagna med att studera allt det andra som hände där 🙂 Brukar vanligen dock inte skicka några julkort..

  2. Det är spännande varje år att se vad du hittat på som årets julkort. Dom är så fina som du gjort på barnen under åren.

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: