Lanclins julkalender – Lucka 19 – barnvantar.

Alla som varit ute med barn i kallt och/eller blött väder vet vilket helsefyr man kan ha med di dära minimänniskornas vantar.

Det är fler än en gång jag tänkt tanken att limma fast vantarna på både mina egna barn och barn jag haft hand om på jobbet. Jag förstår frustrationen i att inte kunna hålla i något ordentligt men att då hellre frysa fingrarna av sig är för mig en gåta.

Att hitta vantar som är av en modell som är lätt att ta på, få att sitta kvar trots vissa utbrytningsförsök, som håller tätt och håller de små händerna varma är inte lätt. Tyvärr är det inte ens så lätt att man kan köpa sig fri från problemet genom att köpa lite dyrare vantar. Visst materialet kanske håller längre och håller vätan borta men är det en dålig modell för bärarens händer så är det. Det oturliga är ju att olika vantmodeller funkar olika bra på olika små händer.

I dagens klipp ger jag ytterligare några vanttips för små barnhänder. Min förhoppning är att hjälpa några små händer att klara vintern utan att bli isbitar. Känns som ett omöjligt uppdrag men det är värt ett försök.

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: