Löss

Idag när jag hämtade barnen på Kindergarten satt det en lapp uppe om att det går löss, tror jag. Det där med att inte förstå 100% vad som står i alla infobrev och lappar på anslagstavlan gör mig lite frustrerad, extra i detta fall. Jag förstod inte om det fanns konstaterade fall av löss eller om det var en allmän ”luskammarhelg” i förebyggande syfte. Jag förstod dock att alla barn ska luskammas och vi föräldrar ska lämna in en försäkran med underskrift på att det är gjort till rektorn. Efter att ha köpt en luskam och kammat igenom barnens hår hittades varken löss eller ägg men vi fortsätter några dagar.

När jag började fundera på det här med löss kom jag fram till att vi aldrig tidigare varit i närkontakt med problemet innan. Inte ens jag som ändå arbetat som förskollärare ett tag har haft något konstaterat fall av löss i någon barngrupp jag arbetat i. Vad jag minns har det inte varit någon omgång med löss på barnens svenska förskola heller. Det tycker jag är märkligt för löss är inte ovanligt bland förskolebarn i Sverige och tydligen inget ovanligt här i Tyskland heller. Vi hoppas hoppas att vi slipper en första närkontakt med denna lilla blodsugare men man vet aldrig.

Medan jag skrev detta inlägg har jag kliat mig i håret extra många gånger. Förhoppningsvis av psykologiska orsaker…

Bilden är lånad från Lusguiden!

 

4 kommentarer

 1. Har läst ditt inlägg om löss, inte så kul men varför ni flyttade till Tyskland gjorde mig mycket intresserad. Skall därför bli kul att följa dig och din familj.
  Lycka till med bloggandet!
  Hälsningar från en halvtysk i Sverige….

  1. Min man Daniel fick jobb på ett företag som ”hans” svenska företag är en av delägarna i. Det råkade ligga utanför Ingolstadt så vi flyttade hit utan att ha varit här en enda gång 🙂 Roligare städer finns ju men det är nära till många andra fina ställen i Tyskland och grannländerna 🙂
   Hälsningar Linnea

   1. Tack Linnea för ditt fina svar.
    Har aldrig varit i Ingolstadt och inte heller i Munchen, utan bara åkt förbi. Har släkt i stora delar av nord och mellantyskland men känner dåligt till sydtysland. Däremot har jag många vänner i Österrike. Nu är det några år sedan jag var ner då mina föräldrar varit sjukliga och numera är borta….

 2. På skolan finns det alltid fall av löss varje år. Men här behöver inte föräldrar lämna försäkran till rektorn.

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: