Nu är jag i den svenska Mulleskogen!

I torsdags flög jag upp till Sverige för att hålla en barnledarutbildning för Friluftsfrämjandet nu i helgen. Jag är alltså av naturliga skäl i skogen utan dator och fungerande mobil några dagar så detta skrev jag i förväg.

Nu lät det kanske som att vi bor ute i tält eller vindskydd under utbildningen men nej så skoj ska vi inte ha det den här gången. Det går såklart och många av Friluftsfrämjandets utbildningar är förlagda helt utomhus men inte denna gången.

Vi bor istället i det stora gamla hus ute i skogen som lokalavdelningen i Växjö har som klubbstuga. Det är fullt modent med lektionssalar, kök, toaletter, diskmaskin och sånt där modernt ni vet. Tyvärr har jag ingen bild på det fina stughuset men väl den fina grillkåtan som heter Mulles koja!

fylleryd-mullekoja

Det är så himlens mysigt att tända en eld, laga kvällsmat och sitta och prata med alla kursdeltagare där inne på kvällen. När mörkret lagt sig blir det en speciell stämning i kojan och samtalen blir ofta väldigt fina. Högt och lågt, gråt och skratt kommer fram där i ljuset av flammorna från elden. Det är verkligen en förmån att få vara med om de stunderna.

Fylleryd-granskott Eftersom att jag varken har internet eller en endaste minut över till någon blogg de närmsta dagarna så har jag förberett lite inlägg till er. Det kommer att komma ett inlägg varje morgon och när jag kommer hem får ni veta mer om vad vi egentligen pysslade med på den här barnledarutbildningen i skogen under helgen. Vi ses snart!

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: