Beställ, blunda, glöm – jag har beställt en ny dator.

Som jag nämnt några gånger nu står min dator med handduken i handen och hotar med att kasta in den. Nu är slutet nära för den och snart ska den få vila.

Några tappra försök har min trogna dator gjort för att dra sina sista strån till stacken här på bloggredaktionen men snart är det som sagt över. Jag har köpt en extern SD-kortläsare för att lösa de två sista månaderna och det kommer förhoppningsvis funka, håll tummarna nu är ni snälla.

Jag fick lov att inse att en ny dator behövs och när jag till slut hade accepterat det var det bara att beställa en, snabbt. Av bara farten beställde vi två. Inte för att vi fick ett bra pris på något sätt utan för att vi båda vuxna här hemma är i stort behov av nya datorer.

Det där kändes jättekonstigt att skriva … ”stort behov av nya datorer”? Hade vi dött utan? Nä såklart inte. Men jag hade fått avsluta min blogg eller i alla fall dra ner bloggandet till ett minimalt mobilbloggande. Det hade inte blivit fler videoklipp eller redigerade bilder och då hade mycket av glädjen med att skapa material till bloggen svalnat från min sida.

Vi samlade alltså mod och kraft härom kvällen och beställde äntligen nya datorer. Ingen långdragen process utan in och snabbt bestämma vad vi behövde, klicka iväg beställningen, betala och sen försöka förtränga vad det kostade. Det där sista lät ju kanske inte så sunt men ingen fara, vi har koll på våra pengar. Det svider bara lite när en hel del slantar poff försvinner sådär plötsligt. Nåja, vi får något bra för pengarna och det bästa av allt, jag kan fortsätta blogga!

Nu får vi vänta till början på nästa år innan vi kan packa upp och introducera de nya datorerna på redaktionen. Anledningen är att vi såklart vill ha svenska tangentbord och det säljs inga sådana här i Tyskland. Våra nya datorer är därför beställda och ska hämtas i Sverige . Den som väntar på något gott …

6 kommentarer

 1. Vad spännande och kul med nya datorer. Jag blir iaf som ett barn på julafton när jag ska sätta mig och lära mig någon ny elektronisk grej. Jag köpte ny dator i Sverige i somras, en HP som jag blev jättenöjd med. Och precis som ni så ville jag ha ett svenskt tangentbord. Här i Turkiet så är dessutom elektronikgrejer lite dyrare än i Sverige så därför var det ytterligare en anledning till att jag köpte min under semestern.
  Ha en bra torsdag!!

  1. Visst är det roligt med nya grejer men jag kan inte riktigt släppa vad jag hade kunnat få för samma pengar om jag la det på tex en resa 🙂 Det är dock bara att acceptera, jag behöver en dator för att blogga och bloggandet vill jag ABSOLUT inte vara utan så det är bara att tugga i sig det sura äpplet 😉

 2. Fast vet du Linnea, det går utmärkt med ett spanskt (och därmed antagligen även ett tyskt) tangentbord som man ställer in på svenska (superenkelt att göra på PC i alla fall), fingrarna hittar ändå för de kan inte läsa vad som står på knapparna utan vet vad som händer när man trycker ned dem. Det har kanske hänt tio gånger att jag har suttit och letat efter ett speciellt tecken och för detta ändamål har jag sparat en bild på det svenska tangentbordet så nu vet jag att trycker jag bara ned Alt Gr och knappen till vänster om Enter så kan jag skriva ñ t ex. Och så vet jag att knappen intill L som det står Ñ på är Ö och intill den ligger Ä, intill P ligger Å.
  Däremot är knapparna lite tightare så jag ser att det ofta blir ett Ö när det ska vara Ä, fast det hade ju blivit lika illa med ett svenskt tangentbord.

  Hoppas nu bara att din dator inte packar ihop innan dess!

  Ett stort grattis till era nyförvärv!

  1. Jag föredrar nog ändå ett svenskt tangentbord trots allt 🙂 Det innebär tillräckligt med hjärngympa när jag sitter vid dator ibland 🙂 Min gamla trotjänare har lovat att bita ihop till efter nyår så det är lugnt 😉

 3. Låter bra med en ny dator, så att jag kan fortsätta läsa din blogg om livet i Tyskland. Ser fram emot nya inlägg. Själv har jag en ny dator sedan ett halvår – en MiniMac med stor skärm. Min gamla MacBook Pro blev plötsligt helt svart. Jag har inte behov av en bärbar dator och då passar Minin bra för den tar inte så stor plats. Paddan och telefonen blir det som får följa med ut. Härligt med en ny dator för den gamla hade börjat bli lite ”seg”.

  1. Så roligt att läsa att du vill läsa fler inlägg Birgitta 🙂 Jag ska verkligen gör mitt bästa för att fortsätta leverera inlägg du kan läsa!

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: