Resplaner för 2016

För några dagar sen skrev jag om de resor vi gjorde 2015. Idag tänkte jag sia lite om vad som kommer att stå på 2016 års resesummering. Jag känner på mig att det kommer att bli ett finfint reseår även i år, på lite andra sätt bara.

Tyskland, Österrike och Lichtenstein

Jag tror att städer i vår närhet, som München, Garmisch-Partenchen, Augsburg, Regensburg och Bamberg kommer att stå med på listan. Vi är även nyfikna på Wien och Innsbruck i Österrike och Vaduz i Lichtenstein. Naturligtvis kommer det även att stå med ett antal alpbyar, vilka får vi se.Ko i Alperna

Sverige

Jag hoppas av hela mitt hjärta att vi lyckas få till en resa till Sverige under året. Nu under våren har skolan flera lite längre lov så på något sätt ska vi nog få till det. Sommarlovet börjar som jag skrivit om tidigare inte förens i slutet på juli här i Tyskland så midsommar får vi fira i Bayern. Någon som är sugen på Svensk-Bayerskt midsommarfirande med weißwurst, sauerkraut, brezel, och apfelshorle?

Öland

Uganda och Zanzibar

Årets sista och stora höjdpunkt hoppas vi blir en resa till Uganda och Zanzibar! Vi är bjudna på decemberbröllop i Uganda och vill såklart otroligt gärna var med. Det är min lillkusin, som även är ett av mina barns fadder och dessutom inte är så liten länge, som ska gifta sig. Vi är redan nu spända av förväntan över hela grejen! Inte bara att få äran över att vara med på en vigsel, vi ska få åka till ett land, en hel världsdel vi aldrig varit i förut. Hur ska det gå att ha pirr i magen i nästan ett år?

Det där med att åka till ett nytt land och världsdel är dock en sanning med modifikation. Resan till Uganda kommer att vara den hittills längsta vi gjort som familj och det kommer att kosta, mycket. När vi ändå vaccinerar oss, kämpar för att spara ihop massor med pengar under året och flyger långt vill vi ju optimera resan och få ut maximalt av den. Vi har därför, som vanligt, skrivit en liten önskelista över saker vi vill göra under resan.

På den önskelistan står förutom safari för att få se djur vi aldrig sett i det vilda förut (typ bergsgorillor) även snorkling på Zanzibar (för att få se ännu mer djur vi aldrig sett i det vilda förut). Zanzibar ligger inte alltför långt ifrån Uganda och öns vita ständer, palmer och turkosklara vatten känns helt enkelt galet lockande. Just nu är vi i researchstadiet. Vi googlar, letar resebloggsinlägg och allmänt kollar runt efter inspiration och skapar oss en bild över prisläget. Det där med prisläget vill man ju helst inte tänka på men ska vi komma iväg måste vi nog det.

Någon som precis varit på Zanzibar är min resebloggskollega Daniel som bloggar på Dryden.se. Han har i dagarna börjat publicera sina inlägg om sin resa till Zanzibar och uj uj uj vad jag vill åka dit NU när jag läser dem. Eftersom ni kommer att få vänta i över ett år på mina egna Zanzibarinlägg råder jag er att kolla in hans sålänge. Daniel är en hejjans fotograf så hans bilder är alltid sevärda.

Dryden jambiani-zanzibar
Om knappt ett år står vi kanske på en sån här strand, hissnande! Foto: Dryden.
Dryden palm på Zanzibar
Jag ska också ta en sån här bild på Zanzibar, jag lovar. Foto: Dryden.

Det var min lilla kik in i framtiden det, jag hoppas att den stämmer någorlunda. Gör den inte det blir det säkert bra ändå men låt oss komma iväg till Uganda och Zanzibar i alla fall, snälla. Förutom egna resor för att se oss omkring i världen hoppas vi på ett och annat besök från Sverige. Förra året var vi bland annat på Legoland, Audimuseet och badade i sjön som höll ca 25° när vi hade sommarbesök från Sverige.

Eftersom det bor galet mycket folk här i Tyskland finns det liksom kundunderlag till en ansenlig mängd temaparker, vandringsleder, museer och annat skoj som inte finns i Skandinavien. Det är bara att välja och vraka, om man inte vill spatsera upp lite sakta och lugnt för en alptopp förstås.

23 kommentarer

 1. Härliga framtidsutsikter! Jag hoppas ju få dela åtminstone delar av er resa till Uganda & Zanzibar. Födelsedagspresenterna och julklapparna är redan fixade alltså!?
  Kram

  1. Det låter ju kanske välplanerat när jag skriver det såhär men allt är ju än så länge planer 🙂 Jag skulle dock bli väldigt förvånad om det inte blev ett enda besök i en ny stad, alpby eller alptopp 🙂

  1. Ska kolla in hos er och se vad ni skrivit om Zanzibar! Bilder man sett ser ju liksom för bra ut för att vara på riktigt ibland så jag blir lite nervös att jag trissar upp förväntningarna och blir besviken. Alla som varit där verkar så galet nöjda, är det realistiskt tänker jag 😉

  1. Ja det är en bra taktik när snömodden ligger blöt över hela staden, regnet ständigt hänger i luften och dagarna är sorgligt korta. Skaffar man sig saker att se fram emot känns det alltid lite bättre 🙂

  1. Ja det hoppad vi också! Nu ska vi bara spara pengar, planera vad vi vill göra och få ledigt för barnen i skolan. Det där sista är inte helt lätt… :/

 2. Har ni varit i Nürnberg? Rekommenderas av mig. Även Passau, turistiga Rothenburg-ob-der-Tauber och Innsbruck. Jag vet en svensk i München som säkert firar midsommar de gånger han inte tar familjen till Sverige. 🙂

  1. Nürnberg står på vår lista, dit kör vi säkert och kollar in staden 🙂
   Det ordnar svenskt midsommarfirande i München varje år. Kanske vi är med i år, vi får se… Vi umgås allra helst med ickesvenskar till vardags så vi kanske bjuder in några av dem till ett eget partaj 🙂

 3. Hej vi kan verkligen rekommendera en tur till nationalparken Sächsiche Schweitz som ligger i närheten av Dresden. Fantastiska klippformationer! Kola på nätet för mer info.

  1. Det ska vi absolut kolla upp! Tack så jättemycket för tipset 🙂 Det finns så otroligt mycket att se i Tyskland så vi går mycket på personliga rekommendationen faktiskt 🙂

  1. Ja, vi (jag i alla fall) är redan pirriga i magen 🙂 Jag vill ha skolledighets- och semesteransökan beviljade, alla flyg och hotell bokade och ett bra safariföretag i Uganda bokat NU 🙂

  1. Ja det hoppas jag också, av hela mitt hjärta! Resan blir inte exakt när vi hade tänkt men iväg är jag säker på att vi kommer 🙂 Innan Zanzibar ska vi fira jul i Uganda så det blir nog en finfin resa.

 4. Åh, tack för länkar och tack för credd. Och varsågod för inspiration! Jag kan verkligen rekommendera Zanzibar och att ta dit en hel familj är ju minst sagt en utmaning. 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: