Skotertur med Åreguiderna i Åre

Under mina dagar i Åre tillsammans med Influencers of Sweden körde jag snöskoter för första gången. Eller förresten, SATT på en snöskoter för första gången! Hur är det ens möjligt när man är född och uppvuxen i Sverige?

Hjälm och säkerhetsgenomgång

Vi var ett knappt 20-tal förväntansfulla konfrerensdeltagare som gick in och botaniserade i Åreguidernas byggvagn med skoteroveraller, stövlar och hjälmar. Alla kom vi ut med en hjälm i passande storlek och gick sen mot de uppställda skotrarna för en säkerhetsgenomgång. Snart skulle vi få köra iväg!

Amanda gör sig redo.
Ett gäng förväntansfulla.
Ser ni skräcken i Helenas ögon när vi precis bestämt att jag ska köra?
Vi åkte med proffsiga Åreguderna som tog oss lugnt och försiktigt upp på fjället.  © Caroline Frankesjö
vante med snöflingor på
Fascinerande stora snökristaller landade på mina vantar.  © Helena Gunnare

Och iväg körde vi!

Efter att ha missat större delen av guidens genomgång kring hur man startar, gasar och bromsar då jag studerade vackra snökristaller på mina vantar istället satt vi upp på skotrarna. Efter några snabba frågor till Helena som typ är född och uppvuxen på skotrar i Kiruna kunde jag dock både starta och gasa, bromsa kändes överkurs. Rimliga regler som att hålla avstånd och inte köra om hej vilt kunde jag klura ut själv.

Som ett rödsvart lämmeltåg ringlade vi oss iväg. © Helena Gunnare
Skotertur med ett gäng bloggare innebär lååååångt fotostopp. © Caroline Frankesjö
Efter några hopp lyckades jag hoppa ”rätt” men inser nu att det knappt syns hur ofantligt högt jag hoppade.  © Helena Gunnare
Efter fotostoppet fortsatte vi över sjön. © Caroline Frankesjö

Fikapaus, såklart

Halvvägs på turen stannade vi för fikapaus, eller kanske blev det mer av en fotopaus? Många kameror var med och med all fin snö och en fint litet fjäll som kuliss trycktes det av en himla massa bilder. Jag själv gjorde ett tappet försök att få till sådana där snygga kasta-snö-vackert-bilder men misslyckades lite kan man säga och det berodde inte på fotografen. Resultatet kunde ni se i inlägget Allt för snökonsten – eller inte. 

Allt var vitt, som i Narniafilmens vinterlandskap, så vackert!
En fikapaus hann vi också med.
En sån här skulle man ha att köra till jobbet med genom skogen.
Skotertur med bloggare innebär kombinerad fika- och fotopaus.
Egentligen testade nog Helena bara mina kameraiställningar när hon tog den här bilden men den blev rolig ändå. © Helena Gunnare
Så mycket utemys i en enda bild.
Fika och sprakande eld – helt underbart! © Caroline Frankesjö
Och såhär såg det ut utanför, vitt, vitt vitt! © Caroline Frankesjö

Å så hem igen

När vi fikat, fotat, pulsat i snön, skrattat och njutit av vacker utsikt vände vi hemåt. Genom helt snötäckt skog for vi och jag tyckte det gick i lite lagom trivseltempo när vi puttrade fram i 30km/tim. Det var så himla himla fint att köra genom den väldigt snöiga skogen. Får jag chansen att köra eller åka skoter igen ska jag absolut ta den. Det tycker jag du också ska göra, det va både trevligt och framförallt roligt!

Amanda, Malin och Chaly är startklara för färd hemåt. © Helena Gunnare
Jag fick köra hem också, Helena satt bakom mig och fotade istället.  © Helena Gunnare
Tack Åreguiderna, köra snöskoter gör jag gärna om!   © Helena Gunnare

4 kommentarer

  1. Vilken härlig tur och vilka underbara bilder! Ja, det ser sannerligen ut som perfekt utemys. Vad roligt att du fick köra. Jag har heller aldrig kört snöskoter. Dels har det inte erbjudits tillfälle, dels tror jag man måste ha körkort. 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: