Vårvandring i alperna – äntligen!

Vi bor knappt 2 timmar från alperna här i Bayern men den senaste tiden har helgerna ätits upp av annat så några vandringar har det inte blivit. Nu ser vi dock en lucka som gjord för en vårvandring i bergen. Det är tomt i vår kalender och solen väntas skina i helgen!

Det känns som att jag har suttit stilla hela vintern och min kropp och mitt sinne vill till bergen. Jag vill se snöiga bergstoppar, gröna dalar och bruna grässluttningar där det gröna snart kämpat sig igenom fjolårsgräset och tittar fram.

Jag vill snöra på mig sommarkängorna, packa ryggsäcken med matsäck och börja gå. Jag vill fika med ryggen mot ett klippblock, med solen i ögonen, en glad familj bredvid mig och en svansviftande pälskling i knät. Är utsikten sen ut över en dal med bergstoppar i bakgrunden är det så nära idealet för hur jag vill leva mitt friluftsliv man kan komma.

Jag tror att vi hela familjen längtar ut för att göra något tillsammans. Barnen är inte jätteimponerade av att sortera saker, papper och packa lådor, inte vi vuxna heller när jag tänker efter. Det känns som att en vårvandring i bergen är EXAKT det vi behöver just nu.

Som vanligt när man har med naturen (och barn) att göra så blir det ungefär aldrig som man tänkt sig så imorrn ger vi oss upp i bergen med ödmjukhet. Vår målbild och plan är klar men hur det slutar återkommer jag till senare i helgen. Tror du att vi kommer iväg över huvud taget?

En trevlig och vilsam helg med mycket återhämtning önskar jag er!

8 kommentarer

  1. Det är klart som sjutton att ni kommer i väg! Ett litet äventyr ska det väl iaf bli, även om vädergudarna och annat) inte är med er. Lycka till och trevlig helg! Kram

    1. Det hoppas jag med! 🙂 Alla verkar med på tåget, matsäcken är färdig och ryggsäckarna är packade. Nu är det bara vädret som ska hålla i sig 😉

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: