5 poddar som jag lyssnar på just nu.

I slutet av september tipsade jag om 5 poddar jag lyssnar på när jag åker buss. Idag får ni ytterligare 5 tips på poddar som jag tycker är lyssningsvärda!

Precis som mina fem förra poddtips så är denna lilla listan en salig blandning av mina intressen. Böcker, dokumentärt, sociala medier och så lite mysigt. Det är ungefär så min poddlista ser ut faktiskt och det spegla mina intressen rätt bra. Kanske skulle man kunna analysera mina val av poddar mer men det gör vi en annan dag, kanske.

Här kommer mina fem poddtips!

  • Bladen brinner. En podd för vuxna om barn och ungdomslitteratur. Den är så himla behaglig at lyssna på för det är inte två personer som maler på i en timme om sitt. Jag gillar sådana poddar jättemycket också men denna lättar upp när jag har lyssnat på en lååååång intervju med en person. Bladen brinner innehåller reportage, recensioner, författarintervjuer och diskussioner om böcker för barn, ungdomar och unga vuxna, himla ”snyggt” gjord är den också.
  • En underbar podd. En nästan helt ny podd med Clara ”Underbara Clara” Lidström och Erica Dahlgren. De blandar snickesnack med att baka, plocka svamp och prata om lite djupare ämnen. En hemtrevlig och mysig podd.
  • Spår. Varje säsong av Spår innehåller ett antal avsnitt om ett allvarligt brott, hela säsongen om samma brottsmål alltså. De två journalisterna som gör podden vänder ut och in på tveksamheter, intervjuar iblandade och försöker reda ut vad som egentligen hände. Det råder nämligen vissa tveksamheter kring det i alla de fall de tar sig an.
  • We are influencers heter podden som tidigare hette Bloggbusiness. I varje avsnitt intervjuar Linda Hörnfäldt en person som arbetar som bloggare, Youtubare eller något annan inom sociala medier. Vill du läsa med om We are influencers så intervjuade jag Linda för Månadens podd i augusti, då den fortfarande hette Bloggbusiness.
  • Rättegångspodden har lite samma tema som Spår, det handlar om kriminalfall. I podden får man höra många riktiga inspelningar från rättegångarna. Det är alltså de riktiga gärningsmännen som berättar hur de tänkte, planerade och gjorde när de begick de här hemska brotten. Både läskigt och spännande att lyssna på!

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: