5 saker jag ska göra på min semester.

Lagom tills sommarlovet officiellt startar imorrn så har vi vinkat hejdå till familjens pappa. Han kommer sen tillbaka om en vecka, då vi alla äntligen är lediga, alla på en gång. Barnen pratar om sina sex veckors ledighet som oceaner av tid, hur länge deras jämnåriga kompisar i Sverige är sommarlediga är jag tyst om.

Det där med sommarlovets längd och läge i kalendern här i Tyskland (speciellt Bayern) kommer jag att återkomma till när jag skriver om skillnaderna mellan svenska och tyska skolan. Nu tänker vi inte på det det minsta lilla utan fokuserar på att njuta maxialt av de sommarveckor vi har framför oss tillsammans. För att maximera min egen ledighet så mycket jag kan så har jag mentalt förberett mig genom att skriva ner några viktiga punkter. Den viktigaste punkten är så självklar att den inte ens är med, läsa böcker. Här har ni de andra.

 1. Förvara mina skolböcker längst ner i min möss-och vantlåda i hallen.
 2. Njuta varje morgon som jag slipper att packa mellanmålslådor till barnen.
 3. Använda solskyddsfaktor 50 och solhatt. Inte kunde jag föreställa mig att somrarna i Bayern kunde var så galet varma!
 4. Plöja retroserie efter restroserie på SVTs Öppet arkiv och maratontitta på serier som Barnens detektivbyrå och Gösta Berglings saga på kvällarna.
 5. Göra utflykter. Oj vad jag längtar efter svala alptoppar, fina vyer och mysiga små städer.

Hur har du det på semesterfronten? Är den redan över, är du mitt i den eller tar du semester andra perioder på året?

 

15 kommentarer

 1. Typ Hundra dagars sommarlov här för barnen. Jag har ju jobbat ett par veckor, haft en intensivkurs i svenska, och så får vi se om det blir en till men det tvivlar jag på, så vi är nog lediga allihopa till mitten av september 🙂

 2. Jag har ju alltid ”semester” nu för tiden, men man behöver komma bort ett tag från vardagen ändå. Det blir (små) rund- och/eller dagsturer för min del. Nästa tur går till en by nära Tranås för att hämta 2 kattungar.
  Kram

 3. Ni får ha en jätteskön semester och sommarlov. Jag har en vecka kvar och det är så skönt att bara vara, här på Öland. I år har vädret också varit på topp. Kram!

 4. Vårt jobbliv har blivit så snurrigt så jag vet inte riktigt vad som är semester längre? Men Polenresan var nog semester! Härligt 🙂 Vi har precis kommit hem därifrån och snart blir det Piteå, men det är nog mer jobb… kanske?

  1. Er Piteresa skulle jag nog se som jobb trots att ni kanske inte blir så rika på cuppen 🙂
   Jag har lite blandade känslor kring om jag inte skulle känna skillnad på jobb och semester. Det kanske skulle innebära att jag lyckats hitta en balans så jag inte behöver så mycket ledighet eller så känner jag mig ALDRIG ledig trots att man skulle behöva koppla bort och få lite annat och tänka på en stund. Beror kanske på hur omväxlande, energigivande och inspirerande jobb man har?

 5. Tre veckors semester är över för min del, men förskolan där jag jobbar är fortfarande sommarstängd så jag får göra första arbetsveckan på den sommaröppna förskolan.
  Har ändå hunnit med en del på tre veckor; gift mig, varit på bröllopsresa (sett Småland från motorcykeln), besökt familjen och bara tagit det lugnt.
  Men vi hade en långhelg i Tyskland vid Kristi Himmelsfärd så jag får väl vara nöjd ändå tänker jag.

  1. Tack för din hälsing Jenny! Låter som tre riktigt braiga semesterveckor där du hunnit med mycket 🙂 Grattis till gifteriet också!

 6. Låter som en skön semester det 🙂 Och ja, Bayern kan vara såå varm! Och då är inte Bayern det varmaste området i Tyskland statistiskt sett, utan det lär vara ett område i Baden-Württemberg, nära franska gränsen 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: