Alltid i handbagaget hos en hundägare, bajspåsar.

Idag är dagens ämne i Svenska resebloggars septemberutmaning ”Alltid i handbagaget”. Ska man vara helt ärlig mot sina bloggläsare så måste ibland lite märkliga saker komma fram. Märkliga saker som tex en hundägares relation till hundbajspåsar.

Nu flyger vi inte så väldans ofta (beroende på vem man jämför med) så handbagage i den bemärkelsen har vi ingen vattentät rutin på. Vi är dock ute på vift på många andra sätt väldigt ofta och då är minst en ryggsäck alltid med. Innehållet i ryggsäcken har såklart varierat genom åren med det varierande antalet blöjbarn och hundar i familjen. Något som i princip dock alltid är med i vårt handbagage, oavsett om det behövs eller inte, är en eller flera hundbajspåsar. De har en förmåga att följa med vare sig det är meningen eller inte. Dessa bajspåsar ligger ofta inte bara i ryggsäcken utan kan hamna på de mest märkliga ställena. Någon av oss i familjen har 97 gånger av 100 minst en bajspåse med sig i någon jackficka, bakficka eller i annan lönnficka. Ibland hittar jag bajspåsar i färger (de tillverkas inte bara i svart) jag köpte för många år sen och undrar hur de undkommit att bli använda. Eftersom vi vet att bajspåsbehovet uppstår när vi minst anar det ibland garderar vi oss tydligen med några lite här och där. Nu låter det som att vi behöver plocka hundbajs i tid och otid men till er som ännu inte upptäckt bajspåsar förträfflighet och dessa små svarta påsars oändligt antal användningsområden säger jag, prisa gud för hundbajspåsar! De går nämligen att använda till många saker.

Püchling
Chio följer ofta med oss när vi är på vift, här i de tyska alperna.

Jag skulle kunna skriva en liten topplista över vad vi använder hundbajspåsar till i vår familj men jag hoppar över det och sammanfattar det med att de ofta används till att förvara saker vi inte vill ta i med händerna, saker vi hittat i naturen och vill ta hem, blöta saker som ska läggas i samma väska som torra saker och regnskydd till till exempel cykelsadlar. Förstår ni hundbajspåsars förträfflighet nu?

Tyvärr upptäckte vi ganska omgående när vi hade flyttat hit till Tyskland förra året att det verkar helt omöjligt att hitta bra bajspåsar här. Efter att ha provat oss igenom hela det svenska sortimentet innan vi flyttade hittade vi ett favoritmärke som tyvärr inte säljs här, inte ens något liknande. Här är alla bajspåsar av tunn tunn plast med dåliga skarvar. Ni kan tänka ut själva att det leder till stor andel obrukbara påsar och att vi under några veckor fick leva i skräcken för att få det vi inte vill ha på händerna just på händerna av misstag och olyckshändelse. Under min första resa till Sverige sen flytten bunkrade jag därför upp med 600 stycken bajspåsar av mitt favoritmärke. Under ett år har vi därför kunnat fortsätta att packa med oss dessa små svarta plastpåsar i handbagaget men förrådet börjar sina och en bajspåskurir är anlitad. Vi hoppas nu på bara på att mina bajspåsar inte fastnar i tullen, då sitter vi skiten.

hundbajspåse
Dogmans extra tjocka hundbajspåsar, det finns inga bättre helt enkelt.

Detta inlägg är ett bidrag i Svenska resebloggars septemberutmaning 2015. Vill du läsa flera bloggar som är med i utmaningen hittar du dem HÄR.

5 kommentarer

  1. Haha, tänk vad man slipper packa när man inte har hund 😉 Förresten, du ville ju tidigare ha synpunkter på din sida… Jag tycker att den är snygg och ren och jag gillar sidhuvudet med flaggorna. Däremot tycker jag att typsnittet är lite litet. Får alltid sitta och kisa för att kunna läsa de små bokstäverna. Tror att det är bättre på iphonen faktiskt, men när jag läser i datorn är det yttepyttesmå bokstäver. Du gör förstås vad du vill med den synpunkten och hoppas att du tar det konstruktivt! Jag har själv insett att det är superbra med synpunkter från andra, och jag vill gärna ha det själv 🙂

    1. Det där med storleken och färgen på texten i inläggen är en lite seg historia här backstage på Lanclin 🙂 Temat vill ha den liten och grå, jag vill ha den större och svart. Oftast lyckas jag med färgen men storleken behöver fixas i kodningen och det är jag inte lika bra på. Jag håller alltså med om att det skulle kännas bättre om den va större.

    1. Jag vet flera icke hundägare som till och med köper en rulle bajspåsar då och då för att de är så bra till mycket 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: