Årets sista korvgrillning

Året är alldeles strax slut och vi ser tillbaka på ett hejdundrandes friluftsår med fantastiska upplevelser. Vi fick första halvan frilufsa oss i Alperna och andra halvan frilufsa oss i Sverige … och lite i Turkiet.

2017 – året då korv som friluftsmat gick i graven, förhoppningsvis

Igår knöt vi ihop året med en klassisk korvgrillning. Jag är egentligen sjukt trött på korv som friluftsmat så min motivation att göra 2018 till året då vi tog vår friluftsmatlagning till en ny nivå är hög. Jag är sugen på raggmunkar, våfflor, folieknyten med potatis, vitlöksmös och dill, nudelwok och krabbelurer.

Mina planer är som vanligt högt flygande men siktar man mot trädtopparna så landar man kanske i grantopparna. Helt ärligt är det nog där jag vill vara ändå så det är helt ok för mig.

Tändstål – för att göra det lite svårare

Jag köpte ett tändstål till min man Daniel i julklapp. Det var en rolig grej att försöka få fyr med men det var inte helt enkelt. Jag har testat tekniken förut på lite olika utbildningar och workshops men aldrig tänt en riktig eld med det. Nu var vädret perfekt för att träna så fler än jag satt och tränade och tränade en lång stund.

Det här med att tända elden man ska laga mat på på olika sätt är antagligen också något vi kommer att pyssla en del med under nästa år. Ser redan fram emot alla stunder vid lägerleden!

Jag önskar dig ett riktigt fint friluftsår med många små och stora äventyr!

Gott nytt år önskar Linnea

1 kommentar

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: