Att kasta sig ut i okända äventyr igen – vi har köpt husbil!

Sedan vi kom tillbaka till Sverige efter åren i Bayern och den friluftsvardag i alperna vi hade där har vi klurat på vad vi vill krydda vår vardag med istället. Vi längtade efter hela Sverige och dess natur så … here we come!

Äventyr och resor – med vårt hem på flaket

Vi älskar äventyr och resor under frihet och enkelhet så vi köpte oss helt enkelt en husbil att äventyra med, för att komma längre än till fots. Den hoppas vi ska ta oss till fina och spännande platser och uppfylla våra önskningar om att se mer av Sverige (kanske världen?) och dess vackra natur. Oj så spännande det ska bli!

Vår primära tanke är att vårhusbil ska ta oss till vackra platser där vi kan njuta av tysthet, vandringsleder, fiske, hav, klippor och fina solnedgångar. Samtidigt vill vi kunna svänga in på ställen med moderna duschar, toaletter, rinnande vatten och trevliga människor att umgås med. Där är det kanske allt annat än tyst men ofta är det kontrasterna som gör äventyret mer färgsprakande. Så nej jag bävar absolut inte inför campinglivet men längtar mer efter att umgås med min familj på fina platser.

Vår första tur gick till Hallstad ängar här i Rimforsatrakten.
En lagom ljummen vårkväll som kändes som en sommarkväll.

Husbil vs sommarstuga

Ni anar inte hur mycket vi hängt på Hemmet, skickat länkar till varandra och till och med varit och tittat på några sommarstugor för några år sedan. Någon gång var det nära ett köp men magkänslan sa ”nja” så vi kastade in handduken i budgivningen.

Det är framför allt jag som drömmer om ett enkelt torp utan vatten och avlopp med trädgård långt från vältrafikerade vägar. Enkelhet tilltalar mig och jag tror att jag skulle älska en liten stuga att åka till på helgerna och sommaren. Det är liksom inte bara en liten romantisk dröm jag har.

Men sen fick jag frågan ””Vill du vara på samma plats alla helger och hela sommaren?” Ja det kanske jag vill, ibland. Men jag har ju också en låååång önskelista på resmål i bara Sverige jag vill uppleva. Önskelistan för Europa ska vi inte tar om bara. Så nja, det där lilla torpet kanske får vänta lite.

Tanken är ju att vi ska ha husbilen packad och klar för att lätt kunna hoppa in och ge oss ut på äventyr, så om bara för en natt. Så får det bli nu första gången i alla fall. Mest för att vi är så otroligt nyfikna på hur den där första gången av att säga gonatt, släcka, sova, äta frukost och sticka ut huvudet på morgonen känns.

Nu – grått och brunt. Om en månad – knallgrönt.
Bästa möjliga campingpremiär – med solnedgång bakom björkar och allt!
Ge barnen ett vattendrag och kvällsunderhållningen är nästan räddad.

Vem ska vi skylla på?

Det kan vara mina bloggvänner Helena och Peter på Freedomtravel som bär en liten del av skulden till detta beslut, att köpa en husbil. De har dessutom varit ett värdefullt bollplank på vägen fram till att bli husbilsägare, TACK!

Jag började följa Helena och Peter strax innan de gav sig iväg på sin 1 år långa husbilsroadtrip för några år sen. Jag följde deras resa via bloggen, bjöd dem på sopplunch när de passerade oss i Bayern och har även träffat dem på en bloggträff här i Sverige. Sköna människor som gillar resor och äventyr precis som vi!

Det kan eventuellt även vara Åsa och Sverker (med bloggen Bortugal som vi var och hälsade på i dec 2016) som bär en liten del av skulden till detta husbilsbeslut. De bor i Portugal och har i samarbete med en portugisisk husbilsuthyrningsfirma gjort resor med en så kallad ”plåtis” i Portugal. Väldigt inspirerande!

Det kan också vara alla våra släktingar och vänner med husvagn som bär en del av den. Husvagn har vi dock aldrig haft en tanke på av någon anledning, husbil har känts mycket mer som vår grej. Vi får se, inget är hugget i sten när det gäller oss.

När allt kommer ikring är det ändå vår magkänsla vi ger skulden för detta fantastiskt spännande beslut. En husbil är inte billig och vi har noll och ingen erfarenhet av att äga, köra eller semestra i en. Men sånt har ju inte hindrat oss förut så vi litade på magkänslan och gick all in på en gång!

Morgondisk
Tack för i natt – nu kör vi vidare!

19 kommentarer

 1. Men åååh vad härligt! Detta ser ju ut att passa er perfekt! Hoppas verkligen att ni kommer att trivas så mycket med ert beslut som jag tror att ni kommer göra! Nu har ni ju en sommarstuga, men ni kan förflytta er som ni vill. Husbil är frihet! Man kan fricampa i naturen, man kan stå på fina campingar, man kan parkera på ställplatser mitt i en stad … alla möjligheter finns! Ser fram emot att följa era äventyr! 🙂

  1. Jaaa!! Vi är så förväntansfulla inför vart vår äventyrsbil ska ta oss 🙂 Just nu står vi på ett nytt naturreservats parkering här i Östergötland, så mysigt 🙂

 2. Spånnande! Tror det blir toppen! Vi skulle aldrig ha en husvagn- men fick plötsligt en impuls att köpa en, inspirerade av vänner. Det visade sig att det mobila livet passade oss perfekt och det blev fler år med tre olika vagnar (eftersom behovet förändrades). Gjorde oss dock av med den sista, vintercamping-anpassade, efter att vi slutade vintercampa och flyttade till fjälls.
  Har dock funderat på ett nytt mobilt boende…

  1. Jag tror också att detta blir toppen! 😊 Jag trodde nog aldrig att jag skulle ha husvagn eller husbil heller. Men efter att ha inspirerats av vänner och bekanta, fått se hur deras ser ut inuti och höra hur allt det praktiska funkar så kände vi att vi absolut ville prova. Vintercamping väntar vi nog dock med men sommarens små äventyr ska bli spännande! 😊

 3. ” … så vi köpte oss helt enkelt en husbil”
  Underbar mening! Lite som att ja, jag hade inga gummistövlar så jag köpte mig ett par, det ska ju vara så bra att ha.

  Vad kul! Grattis till det. Gillar verkligen era dricksglas, förresten!

 4. En härlig känsla! Vi har nu bott i vår husbil i 3 veckor och älskar varje dag. Kommer så klart dyka upp saker som inte är guld och gröna skogar, men än så länge är vi så glada över vårt köp och vår nya livsstil att bo i bilen. Önskar er varmaste lyckönskningarna och hoppas vi ses utmed vägarna! Alltid kul att dela insikter 🙂

  1. Tack Anna! Som med exakt allt annat i livet finns flera sidor 😉 Vi är väldigt förväntansfulla och nyfikna på vart vår äventyrsbil tar oss 🙂 Kanske korsas våra vägar någon gång!

 5. Hejaheja!
  Låter som en härlig ny inspiration till livet i övrigt att kunna vara fri i sitt resande mot olika resmål.
  Nyfiken till hur era barn uttrycker sig om det nya tillskottet, husbilen. Kanske ett helt eget inlägg om det framöver?

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: