Att kika på Blåmesar är som att meditera

Att titta på djur i naturen är en av mina allra bästatste och mest avslappnande friluftsaktiviteter jag kan ägna mig åt. Då händer något magiskt i min kropp som blir både vaken, uppmärksam och avslappnad på samma gång.

Att titta på vilda djur är som att meditera

Jag vet inte vad som händer men när jag tittar på vilda djur i naturen kan jag tappa tid och rum. Jag kan sitta och titta, känna och försvinna in in min egna (eller är det fåglarnas?) lilla värld. Det är så otroligt fascinerande att se djur som lever som om de vore i en annan värld än min.

De agerar på instinkt och har (antagligen) ingen som helst koll på hur min värld fungerar. Bara att den rör sig, låter, luktar och bjuder på goda nötter och fröer ibland där människor bor. Låter rätt gött ändå.

 

flygande blåmes

blåmes i träd

Välmatade blåmesar

Blåmesarna jag kikade på flög fram och tillbaka mellan trädet och foderautomater och verkade välmatade och välmående. De som bor i lägenheten ovanför den lilla fågelresturangen hade laddat upp med en riktig lyxig och smaskig buffé för sina fina små fågelgäster.

Jordnötter, talgbollar, solrosfrön och lite annat smått och gott och oj som de åt! De moffade i sig som om de va på all-inclusive-charter. Och jag tittade fascinerat på så nära jag kunde.

 

blåmes i träd

Min egna fågelmatarkarriär

När vi köpte vårt hus här i Sverige förra året såg jag framför mig hur jag skulle sitta på kökssoffan med händerna kupade runt en tekopp och kika ut genom köksfönstret på småfåglar. Den drömmen har ännu inte infriats men jag jobbar på det.

Det där med kökssoffan och tekoppen har jag fått till med sen va det ju de där fåglarna jag kulle kika på, det har varit skralt med dem. Hittills har jag sett typ 3 fåglar äta av vår fågelmat. Jag väljer att inte se det som en flopp utan ”ett litet projekt med utvecklingpotetial”. Jag vet dock inte hur jag ska gå vidare för att locka till mig fina fåglar att kika på.

Har du några fågelmatartips till mig så jag
får lite fåglar
att komma och äta hos mig?

blåmesar äter fågelfrön

3 kommentarer

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: