Att resa med familjen som resesällskap.

Att välja vilka man ska resa tillsammans med kan ju direkt avgöra hur lyckad resan och semestern blir. Jag har rest i några olika konstellationer genom åren men sen vi fick barn har det såklart blivit mestadels resor tillsammans med dem.

Jag har försökt komma iväg på resor själv några gånger men det har hittills nästan alltid slutat med att jag i sista stund innan bokning ångrat mig och hellre väntat tills resten av familjen kan åka med. Det har inte berott på varken brist på barnomsorg eller pengar, det har varit fritt fram att åka. En sommarvecka för några år sen var min man och flugfiskade och barnen var hos sin farmor medan jag hade en helt tom vecka att fylla. Jag siktade mot stjärnorna och planerade en charterresa till Grekland, Turkiet, Mallorca eller Cypern men ångrade mig och hamnade i grantopparna hemma i Växjö. Min ensamvecka med hundarna blev ändå väldigt trevlig. Jag sov så länge jag orkade, målade flera fönster och en piedestal utan att behöva städa undan varje dag och jag bjöd in mig på fika hos alla jag kände inom en mils omkrets. Med facit i hand kanske det blev bättre än en charterresa…

Annars älskar jag att resa med min familj som resesällskap. Att ha med dem innebär ju att anpassa sig till olika intressen och behov som inte är mina. Det är en bra grej för jag blir gärna lite impulsiv och går upp i mina egna tankar om vad jag vill se och göra på resan. Jag kan helt försvinna in i dimman av osynliga checklistor på saker jag måste ha sett, gjort och ätit innan jag åker hem. Jag vill inte resa så men jag blir så engagerad när det är något jag gillar så det är svårt att hejda. Detta märks inte så mycket längre då jag jobbat bort det mesta av dem. Min familj håller mig på jorden och hjälper mig att uppskatta ett mellanmål vid en Geysir på Island eller att rulla sten nedför en grässlänt i alperna. Barnen får mig att lägga märket till saker jag inte skulle sett annars eftersom vi går så långsamt. De ser ju dessutom saker ur typ grodperspektiv och är ofta intresserade av helt andra saker än mig så ibland kan det bli ruskigt spännande att höra deras tankar och upplevelser av saker och ting. Det verkar som att jag behöver min familj som resesällskap så de kan visa mig skogen jag inte ser för att alla träden är ivägen. Under temat ”Resa med barn” i Svenska resebloggars septemberutmaning kommer jag att lista några av mina bästa anledningar att resa med barn. Då kommer fler bra saker med att ta med sig barn i resesällskapet. 

Min plan att åka iväg själv någon gång ligger fortfarande kvar, vart tycker ni att jag ska åka? Det behöver inte vara charter men ändå säkert för en ensam tjej. Bor någon av er bloggläsare på något spännande ställe i världen kommer jag gärna och hälsar på!

Stokkur
Mellanmålspaus vid geysern Strokkur på Island.
Alperna
Rulla-sten-paus under en vandring i Wendelstein.

Detta inlägg är ett bidrag i bloggnäverket Svenska resebloggars bloggutmaning i september 2015. Vill du hitta fler bloggar som är med i utmaningen hittar du dem HÄR.

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: