Semesterfrukost -nitlott eller högvinst?

Frukost och lunch är mina viktigaste matmål oavsett om jag är hemma eller på semester. Har boendet man bor på under en resa en frukostbuffé som passar mig kan jag stå mig långt in på eftermiddagen! Dessvärre är det sällan frukostbufféerna imponerar på mig trots att jag oftast inte vill ha så mycket mer än yougurt med frukt och flingor tillsammans med en stor kopp te. Vilket hotell i världen har godast te? Dit ska jag åka!

Mitt bidrag på temat Semesterfrukost är en liten fortsättning på inlägget med Romans som tema. Bilderna är från La Plage resort i Taormina på Sicilien dit vi åkte på bröllopsresa två år efter att vi gifte oss på Öland. Vi lämnade barnen i tryggt förvar i Sverige och åkte till Italien i två veckor. Några dagar i Milano, några dagar i Venedig och en vecka på Sicilien. Både Milano och Venedig var fina städer men inga som står på vår åka-tillbaka-lista. Åka tillbaka till Taormina och resorten La Plage skulle jag däremot gärna göra! Vi bodde i en egen bungalow vid havet och åt makalöst god frukost på frukostterassen med utsikt över havet varje dag.

Det där med frukostmatsalar och hotellfrukostar kan ju annars verkligen vara som ett lotteri när man är ute och reser. Var frukosten i Venedig nitlotten på denna resa så var frukosten i Taormina högvinsten! Av någon anledning tog jag inte en enda bild på de dignande borden med yoghurt, frukter, juicer, müsli, bröd och pålägg. Jag var nog alldeles uppåt öronen fascinerad över de andra borden, de med tårtor, bakelser, kakor och andra bakverk. Vi nordbor är ju liksom inte riktigt vana vid den typen av frukostar. Hur gott det än ser så ut har jag väldigt svårt att äta sånt på morgonen. Min mage protesterar högljutt och blodsockret blir helt uppochnervänt för hela dagen. Jag höll mig till yougurt, frukt och kokkostärningar med någon sorts fullkornsstrimlor, såå gott! När jag tänker efter kanske det slank ner en halv chokladcroissant några dagar förresten. Antagligen fick jag lida lite för det men vad jag minns var det värt det. 

Semesterfrukost
Semesterfrukost

IMG_6821
Detta inlägg är ett bidrag i bloggnäverket Svenska resebloggars bloggutmaning i september 2015. Vill du hitta fler bloggar som är med i utmaningen hittar du dem HÄR.

2 kommentarer

  1. Jag älskar frukost och är galet hungrig på morgnarna! Men sötsaker på morgon gillar jag inte… Imorse blev det färskt bröd från brödbilen som varje morgon stannar vid campingen 08:15. Han försökte prångla på mig små chokladfyllda bullar, men nej, det gillar jag inte på morgonen… 😉

    1. Åh..jag får lite flashbacks till vår campingsemster när jag läser om brödbilen 🙂 Nu hade vår camping ingen brödbil men två bagerier som vi köpte färskt bröd i varje morgon till frukost 🙂 De hade säkert chokladbullar också men det var aldrig aktuellt så jag tänkte inte ens på det 😉

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: