Att resa -ny podd om att uppleva världen!

Sedan vi flyttade till Tyskland hör jag inte lika mycket svenska längre. Därför blir jag extra glad när jag hittar en ny podd på svenska att lyssna på. Mitt senaste fynd handlar dessutom om resor!

header_attresapodden

Namnet på min nyfunna podd är Att resa-podden och tjejerna bakom den heter Annika och Lisa. De är resebloggare och skriver på Resfredag.se och Livet från den ljusa sidan.se. Jag fick nys om deras nyfödda podd eftersom jag följer deras bloggar och de ingår även i samma resebloggnätverk som jag gör, Svenska resebloggar.

Hittills har två avsnitt kommit ut och i podden pratar Annika och Lisa med varandra om resor i alla möjliga former och förpackningar. I framtida avsnitt vet jag att de kommer att ha olika gäster som de intervjuat, det ska bli väldigt intressant. Bland annat vet jag att Helena och Peter, som svängde förbi mig här i Bayern på väg hem till Sverige från sin Europa-runt-med-husbil-resa, är gäster i ett avsnitt i början på nästa år. Det ska bli väldigt spännande att höra dem berätta om sin årslånga resa. Är du nyfiken på att läsa om den redan nu kan du göra det på Freedomtravel.se.

Att resa-poddens senaste avsnitt handlar om att resa iväg och fira jul. Det var en bra inledning på våra förberedelser inför vår första julsemesterresa någonsin. Efter att ha flängt runt till våra olika familjer några år och varit hemma sjuka några år bestämde vi förra året att ”nästa år sticker vi!”. På årets julaftonsmorgon kommer vi att vakna upp i ett hotellrum i Lissabon i Portugal.

Annika Myhre och Lisa Fahlåker
Annika och Lisa med några av sina barn under en resa till Borgå i Finland. Foto: Annika Myhre

Vi får se vad vi tycker om det där med att inte fira jul hemma. Hittills känns det som det kommer att kännas finfint. Bara det att vi hittills inte köpt en enda julkapp till våra barn och antagligen inte kommer att göra det heller får mig att känna mig lite lättare till mods.

Oj oj oj tänker ni, stackars barn! Nej det är inte synd om våra barn, de får ju flyga flygplan, bo på hotell och göra saker tillsammans med sina 100% lediga föräldrar. De som brukar ge våra barn paket kommer att få göra det och i år har flera valt upplägget med en slant på vårt konto så vi föräldrar kan köpa väl valda saker till dem, jättebra! Det blir tex något platt och bra sällskapsspel att ta med i resväskan. Det lär inte gå någon nöd på våra barn.

LanclinsFacebooksida

5 kommentarer

    1. Detta är ju vår premiär för julsemester utomlands så vi hoppas stort på att det blir bra och att vi inte kommer att sakna allt det som är juligt hemma.

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: