Bokningsmissen vi minns.

Idag är dagens tema ”Bokningsmiss” i bloggnätverket Svenska resebloggars septemberutmaning. Det kan man kanske tro att jag, som ibland är den som verkligen har noll koll, har mycket att skriva om. 

Antingen har jag bättre koll än jag tror, reser med personer som känner till mina brister och backar upp mig eller så har jag helt enkelt förträngt alla gånger jag schabblat till det. Jag gissar att det kan vara en kombination av dem alla tre. Jag har nämligen en man med grym simultankapacitet, onaturligt minne för detaljer, han håller sig dessutom lugn i de allra flesta situationer som inte innefattar barn som testar gränser. Jag reser allra helst med min man för han har koll och kompletterar mig och min något mer tankspridda personlighet helt enkelt.

Jag minns faktiskt bara en liten miss jag själv gjort när det gäller bokningar. Det var när hela familjen varit på Kimitoön i Åbos skärgård över jul och nyår och skulle åka tillbaka till Sverige med färjan till Stockholm. När vi hade packat ihop alla familjemedlemmar och våra 2381 pinaler i bilen och börjat köra mot Åbo, får jag en känsla av att jag borde dubbelkolla bokningsbekräftelsen. Efter att ha kollat upp dagens datum på telefonen, räknat baklänges till nyårsafton och ringt min pappa för att dubbelkolla visade det sig att dagens datum inte alls stämde med datumet som stod på bekräftelsen. GAH!! Jag hade bokat kommande natts tur, vilket var väldans mycket bättre alternativ än att ha kommit på dagen efter att vi skulle åkt gårdagens tur. Liiite jobbigt var det ändå. Efter att ha åkt till hamnen för att försöka komma med ändå körde vi tillbaka till Kimitoön, packade upp det nödvändigaste, sov en natt, lekte en dag och gjorde sen ett nytt försök nästa kväll. Vi kom hem till Växjö ändå still slut så slutet gott, allting gott. Gissa vilka som dubbel, trippel och duppeltrippelkollar datumen när vi ska resa någonstans efter den lilla fadäsen.

solnedgång
En extra solnedgång hann vi med att se från stranden.

Detta inlägg är ett bidrag i Svenska resebloggars septemberutmaning. Vill du läsa fler bloggar som är med i utmaningen hittar du dem HÄR.

5 kommentarer

  1. Tyvärr är det ju på sina misstag man lär sig.
    Slutet gott, allting gott! Ni kom ju lyckligt hem till slut. Chio, Gazza och jag hade det bra under tiden. Oss gick det ingen nöd på.
    Kram

  2. Inte så kul, men som sagt bättre än tvärtom. Peters bror och hans familj (mååånga barn!) och deras grannfamilj (också mååånga barn) tänkte fel när det gällde biljetten till Thailand och missade flyget. Det slutade med att de bokade ett nytt flyg, men det blev VÄLDIGT dyrt…

  3. Jag bokade en biljett åt min man med mitt efternamn av någon anledning, fast jag ju borde veta att han behäll sitt och jag mitt, och att han aldrig hetat Winald. Det kostade tusen kronor att ändra namn på biljetten. Det är inte min enda bokningsmiss, men den dummaste! Den jobbigste var vår första jul i Portugal när Sverker var i Sverige och skulle komma hem till oss i Portugal dagen före julafton och upptäckte några dagar innan att jag bokat återresa 23 JANUARI istället för DECEMBER – det gick att boka in honom den 23/12 men det kostade ju mer än en tusenlapp extra!

    1. Ibland undrar man om man blivit tappad bakom en vagn och landat bakom flötet 🙂 Det där med datum är sannerligen inte lätt, jag vet… Brukar trösta mig med att man inte alltid kan vara på topp 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: