Den fina gula huset på Öland ska säljas.

För några veckor sen skrev jag om sommarlovsnostalgi, om att gården jag tillbringat många av mina sommarlov på skulle säljas. Nu är det dags för min mans sommalovsgård att gå vidare i livet och vi är här på Öland för att säga lite hejdå.

Gården på norra Öland där mina barns gammelmormor och hennes barn växt upp, där hennes barnbarn och barnbarnsbarn tillbringar sina somrar ska säljas. Det stora gula huset och den gården där det odlats potatis, slaktats grisar och mjölkats kor i många år ska lämnas över till nya, unga krafter med nya ideér och drömmar. Våra barn har vår egen husförsäljning i färskt minne och nu märker jag lite vad de minns och lade märkte till när vi själva gick igenom samma sak. Nu var ju inte vår husförsäljning lika stort projekt då det bara gällde ett hus på en tomt men processen är densamma med mäklarval, städning, fotografering, utrensning, visning, väntan osv osv. Storebror verkar minnas mäklarfotografen som var hemma hos oss och ville göra likadant så vi gick en runda på gården, lekte mäklarfotografer och samlade på minnen att titta på då vi inte längre har fri tillgång till trädgården, lillstugan, ladugården, logen och alla andra uthus och skrymslen på gården.

Medan vi är här på Öland hjälper vi till och rensa, röja och städa inför visningarna i sommar. Många skatter kommer fram i dags ljus och några har jag fått lov att spara som minnen. En kaffeburk och några nystan mattrasor kommer påminna oss om gården när den sen är överlämnad till nya ägare. Fotografierna kommer också att vara värdefulla i framtiden. Igår kom förhandsvisningen av mäklarens bilder via mail och när annonsen ligger ute på Hemnet kommer det en länk här på bloggen så att ni får se mer av det fina fina gula huset, de röda uthusen, den stora ladugården och den egna stranden. Kanske någon av er är sugen på en hästgård på lugna och vackra norra Öland med egen strand?

Bläsingepion IMG_1929

vattenkopptraktorkaffeburkmattrasor

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: