Det här med nudistcamping är kanske inte så dumt.

Nästan varje dag har jag några bloggbesökare som hänvisats hit efter att ha sökt på till exempel ”nudistcamping”, ”nudiststrand” eller ”nudist+öland”. Inlägget de kommer till skrev jag i mars och heter ”Nudistcamping eller textilcamping?”.

Då fnissade vi lite i smyg åt tyskarnas och andra sydeuropéers avslappnade inställning till att gå runt naken bland främmande människor. Nu fnissar jag inte alls längre, inte ens i smyg. Jag skulle istället också vilja tycka att det känns helt ok att brösten klibbar fast på magen och att det inte gör något om man fastnar på stolar för att skinkorna sugit sig fast som sugproppar. Jag skulle vilja säga att jag med glädje gärna solar ståendes på huvudet ibland för att sola magen men tyvärr, det kommer antagligen inte att hända. Anledningen till att jag skulle vilja ändra mig är att man nu börjar ana vilken bikinimodell jag har, inte jättesnyggt. Jag kommer dock att få fortsätta att ha de tråkiga ränderna efter bikinin om jag inte mot förmodan börjar ändra mig angående det där med att gå topless eller naken. Hur som helst, årets bikini är i alla fall noga utvald med kriterierna att den ska gå att bada, hoppa och simma i utan att något hoppar ur den (triangel-, tub- eller nackbandsbikini går alltså bort) men inte ha tex axelband i bogserlinebredd. Den skulle orsaka så små vita områden som möjligt på min kropp men ändå hålla saker och ting på plats. Vadderingslös bikini-BH:n var också ett krav, dessa suger upp vatten som måste kramas ur varje gång man går upp ur vattnet om bikinin ska orka lyfta det som lyftas ska, opraktiskt och onödigt. Nu vet ni varför många bikinibärare klämmer sig på brösten varje gång de stiger upp ut poolen eller havet. Årets tilläggskrav är att det ska vara relativt lite tyg på bikinitrososorna så man slipper knöla in så mycket tyg mellan skinkorna när man ska åka vattenrutchkana. Ni vet väll att det går fortare om man minskar procenten tyg som skapar friktion mot själva vattenrutchkanan?

Jag hittade till slut en från Arena på Amazon och är hittills mycket nöjd med mitt köp. Den sitter som den ska, håller i det den ska och har relativt smala axelband. Jag minns att Arena, tillsammans med Speedo var mina favoritmärken som tävlingssimmare en gång i tiden. De höll formen, satt som de skulle, lät inte brösten hoppa ur om man dök eller sköt ifrån från kanten för att komma iväg och blev inte genomskinliga efter bara några månader. Nu ligger den och väntar på att få bada i medelhavet för har man köpt en svindyr bikini kan man ju inte gå och bli naturist!


Lånad bild.

4 kommentarer

  1. Vi har vant oss och väljer naturistcampingar ibland. I Frankrike var inställningen otroligt avslappnad. Kvinnorna solade topless överallt (och lekte med barnen, badade och paddlade kajak topless) och på de flesta stränder fanns ett hörn där folk solade nakna. Här i Italien är det mycket mer strikt. Topless är knappt ok, möjligtvis om man ligger lite avsides…

    1. Jag gissar att det är en vanesak som allt annat ovant 🙂 Hade varit smidigt att vara van vid toplesssolning så man slipper de tråkiga bikinimärkena 😉

    1. Ska man inte simma eller ens bada passar en finbikini man knappt får några ränder av alls bra. Ska man dock röra sig i vatten sitter de knappt kvar på kroppen 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: