Det stora fågeläventyret – SVTs nya satsning där kändisar tävlar i fågelskådning.

Imorgon har SVTs ”Det stora fågeläventyret” premiär! Fågelskådning och kändisar i en ny vinkel på naturprogram, kan det vara något att se tror ni? Jag har höga förväntningar men är samtidigt skeptiskt.

Kan det bli bra med en hetsig tävling när det gäller en så stillsam friluftsaktivitet som fågelskådning? Kanske är det bara min fördom om hur man skådar fåglar, att det går lugn och stilla till. Det kanske är mer action än vad jag kan föreställa mig?

Det handlar om i alla fall om fåglar och som vanligt när djur i naturen är inblandade ska jag sitta bänkad. Det ska bli spännande att se om fågelskådning och kändisar blir bra tv. Det verkar som att det är någon form av tävling där varje kändis tävlar ihop med en ”riktig” fågelskådare. Det ser även ut att såklart bjudas på en del fina vyer från den svenska naturen, den som jag längtar efter nu.

Trots mitt stora intresse för friluftsliv, djur och natur så är mina erfarenheter av fågelskådning få. Det är dock något jag vill ändra på och i önskelista inför vårt projekt 52 äventyr på ett år står fågelskådning med såklart!

Vad tror du om programmet? Hiss eller diss?

2 kommentarer

  1. Känner lite som du, något som man bör titta på för att se vad det är, men jag ifrågasätter också att man ”jagar” fåglar.
    Kram Kim 🙂

    1. Jag har som sagt i princip noll erfarenhet av riktig fågelskådning men hörde ett intervju med en überseriös ”tävlingsfågekskådare” en gång. Han berättade att han har någon slags informationskanal där han får notiser om ovanliga fåglar som dyker upp i landet. I vissa fall hade han kastat sig på flyget för att hinna fram och se rariteten men inte hunnit. Fågelskådning kanske är mer actionsport än vad man föreställer sig, ha ha! 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: