Tack och hej cykelbanan – vi kommer att sakna dig.

Ett av de allra första ställena jag skrev om när vi hade flyttat hit var den här cykelbanan. Den har vi haft många roliga stunder på under åren i Bayern men snart säger vi tack och hejdå till den när vi flyttar till Sverige.  

Den här grusbanan med kullar och svängar i lagom storlek för barn som precis lärt sig att cykla ligger i närheten av där vi bor. Den har nu sett en 4 åring som inte orkade trampa över småkullarna utvecklas till en 7-åring som trampar runt hela banan i ett rasande tempo. Den har även sett en 5-åring med stort självförtroende men med aningens för liten cykel utvecklas till en 8-åring med ännu större självförtroende och en lagom stor cykel. Tänk vad en guppig grusväg och en cykel kan utveckla ett barn!

Cykelbanan har bjudit våra barn på en del skrubbsår och kraschlandningar, modprov och kraftprov genom åren. Och trots att jag själv (och Chio) mest har stått och frusit alternativ svettats när barnen kämpat på i grussvängarna och över kullarna så kommer jag att sakna den. Kanske är det bara symtom på lite separation- och flyttångest men himla rolig har den varit i alla fall.

Men jag behöver nog inte vara alltför ledsen, i Rimforsa dit vi ska flytta vet jag att Friluftsfrämjandet har haft barngrupper som tränar cykel i skogen en gång i veckan. Den gruppen hoppas jag fortsätter för mina barn blir bara våghalsigare och våghalsigare medan jag blir harigare och harigare.

Lite pepp blir jag dock på att utmana mig en gnutta efter att ha börjat följa Elna Dahlstrands cykelblogg Cykellycka, mjölksyra och äventyr. Hon får en att vilja hoppa upp på första bästa hoj och trampa iväg som en galning ut i skogen, typ.

4 kommentarer

 1. Vi får hoppas på att cykelbanan i Rimforsa är lika rolig som den här. Träna cykel i skogen låter intressant. Det måste väl vara en preparerad bana de cyklar på?
  Kram

  1. Rimforsa har ingen cykelbana ännu men många skogsstigar 🙂 Banan här i Ingolstadt är iordninggjord med kullar, svängar och backar 🙂

 2. Hittade bloggen av en slump, vi är en tysk familj som flyttade till Sverige för tolv år sedan. Är från München och vi hamnade just i Växjö.. Nu inser jag att jag skulle väl lika bra har kunnat skriva på tyska 🙂 Önskar er ett smidigt flyttlasset

  1. Åh vad roligt! Välkommen till Lanclin 🙂 Spännande sammanträffande att ni flyttade från München till Växjö och vi från Växjö till München (nåja Ingolstadt om man ska vara petig 🙂 )
   Tack för flyttlyckoönskningarna, det lär behövas! 😉

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: