Drömmar om friluftsliv i världen – Mauritius.

På vintrarna när det trots allt är lite mer bök att friluffsa sig i norra Europa så drömmer jag om friluftsliv på varmare breddgrader, varje år. För att få drömma loss ordentligt nu under vintern tänkte jag därför köra en liten serie om mina drömmar om friluftsliv i världen. Först ut är den franskspråkiga ön Mauritius i indiska oceanen!

Jag vill slippa vinterkläder!

Förra året åkte vi till Portugal för att slippa vinterkläder. I år åker jag till Uganda för att slippa de tjockläderna. Om det blir någon vinterresa nästa år återstår att se men jag har några ställen jag drömmer om och alla är de faktiskt öar. Att vandra och uppleva naturen på olika sätt på öar som Mauritius, Teneriffa, Kreta, Nya Zeeland och Sri Lanka är vad jag drömmer om. Först ut i min serie är mina vinterdrömmar om friluftslivet på Mauritius.1

Vandringleder och fantastiska vattenfall.

Som många av mina bloggläsare säkert vet så är vi barnsligt förtjusta i att vandra i vår familj, eller i alla fall att göra roliga saker utomhus. Utöver den paradislika och drömvackra kusten med sina stränder och turkosblåa vatten runt Mauritius så finns det tydligen många fina naturområden med vandringsleder längre in på ön. Dessa skulle jag gärna sätta mina vandringskängor på och undersöka närmre.

Att uppleva ett lands natur till fots är något speciellt och att vara ute och vandra och sen pausa vid ett vattenfall är ju inget jag gör till vardags precis. Det går att göra på Mauritius och det skulle vara fantastiskt att få se vattnet falla, höra dånet och känna stänket från de höga vattenfallen.

15

Dyka och snorkla i turkosblått vatten.

Att turkosblått hav och vita stränder är en stor del av friluftslivet på Mauritius känns superexotiskt för oss nordbor. Jag tänker mig att vi som gillar att bada och titta på spännande fiskar skulle älska undervattenslivet runt Mauritius. Tänk att få se färgglada fiskar och andra märkliga djur under ytan, drömmen! Vilda och på riktigt, inte i fångenskap eller på film. Tänk att få byta ut plastringarna som ska hämtas på botten mot snäckor i olika färger och former, underbart.

2

Vilda djur, på riktigt.

På Mauritius finns tydligen flera anläggningar där man kan se och uppleva spännande djur men jag dras inte till dessa ett dugg faktiskt. Jag vill se och visa våra barn djur som lever i det vilda så långt det går, och det verkar gå att göra på Mauritius. Till och med vilda delfiner går att få se och uppleva runt ön om man åker ut med båt. Oj oj vilken upplevelse det skulle vara att få se dem simma i grupp ute på öppen vatten. En punkt på min bucketlist skulle prickas av.

19

Äventyrlig friluftssemester.

Snorkling, vandring och vilda djur är nog det vi skulle sikta in oss först på om vi skulle åka till Mauritius men det finns såklart väldigt mycket mer vi nog hade sneglat på. Många olika båt- och fisketurer ordnas, man kan prova att kitesurfa, paddla SUP (stand up paddleboard), kajak, åka zipline, flyga helikopter över ön eller hyra bil eller åka buss och ta sig runt själv. Kanske måste vi åka dit fler gånger för att hinna med att slappa, sola och bada också?

9

Inlägget är ett reklamsamarbete med Mauritius Tourism som även har lånat ut bilder till inlägget. Drömmarna och alla ord är dock mina egna. 

4 kommentarer

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: