Dubbelnougatförrådet är slut så ikväll flyger jag till Sverige.

svenskflagga

Det sinade förrådet med svenskheter.
Nu är förrådet av Dubbelnougat, Ahlgrens laktitsbilar samt salt- och gott & blandat slut. Vad göra? Jag bokade en flygbiljett till Sverige! Ikväll flyger jag (ensam) till Sverige och kommer förhoppningsvis tillbaka med väskan full med gotte på söndag. Jag lär vara mer poppis än vanligt när jag återkommer hem till Ingolstadt.
Inte riktigt så illa.
Godis är visserligen gott men några extrema och högklassiga godisgrisar är vi inte så några ”godisresor” kostar vi inte på oss. Förrådet av svenskt godis är ändock slut så givetvis kommer jag att passa på att smita in i någon affär och shoppa loss bland godishyllorna. Mina egentliga ärenden i mitt hemland är som sagt inte godisbunkring utan lite annat smått och gott som behöver göras. Tex ett släktkalas för ett par födelsedagsbarn imorrn.
Vad ska jag pyssla med där uppe luften i två timmar?
Inför den lilla flygturen upp till Stockholm ikväll har jag laddat ner mina favvopoddar och lagt ner några inredningstidningar så någon nöd på mig lär det verkligen inte gå. Jag behöver inte ens ta mig själv till eller från någon av de två flygplatserna och jag behöver bara se till att jag och mig själv (och helst min väska) kommer på planet. Ingen hund, inga barn och ingen man. Herregud vad ska jag göra de dryga två timmarna flygturen tar?!
Med ett gäng svenska poddar i öronen.
Jag har en plan! Jag har laddat ner alla mina favvopoddar som av en turligt sammanträffande släppt nya avsnitt allihopa de senaste dagarna. Här kommer min lista jag ska lyssna på där uppe, högt uppe i luften:

Trevlig helg kära bloggläsare! Vi ses nästa vecka, då kommer det fler inlägg om vår julresa till Lissabon och om att resa till Island med barn. Vi ses då!

9 kommentarer

 1. Haha, tur att det är något mer än godis som lockar i Sverige! 🙂 Jag har hört många utlandssvenskar som längtar efter svenskt godis, men jag får väl erkänna att jag inte fattat grejen. På slutet av vår 1-årsresa längtade vi däremot efter svenska räkor och efter asiatisk mat (svårt att hitta i Sydeuropa). Du ska inte till Stockholm va? För då vet du ju att du måste komma och hälsa på 😉

  1. Det tog nog drygt ett år innan vi började sakna något över huvud taget 🙂 och nu är det nog bara några godissorter, havrefras och A-fil som står på vår lista.
   Ska verkligen försöka komma och knacka på hos er, schemat är ganska späckat 😉

 2. Åh vad roligt att hitta in till dig!
  Jag ska erkänna att jag faktiskt inte följer någon reseblogg. Detta får bli den första. 🙂
  Hoppas din Sverige-vistelse har varit fin.
  Kram
  Nina, Min Klockaregård

  1. Vad roligt att få besök av dig Nina 🙂 Jag hade en hektisk men trevlig helg i Sverige, nu är godisförrådet påfyllt och några inredningstidningar importerade 🙂

 3. Så klart man måste passa på när man ändå har vägarna förbi 😉 Jag brukar sakna salmiak allra mest när jag är utomlands och inte får tag i det…

  1. Salmiak….åhh 🙂 Det gillas inte här och det finns knappt mer än Haribos ”Lakritsrondeller” 🙁 Brukar beställa Salt & Blandat av besök från Sverige 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: