Efter 10 dagar på den Kroatiska ön Krk…

…är vi nu hemma i Ingolstadt igen. Här är minst lika varmt som i Baska där campingen vi bodde på ligger så känslan av att komma hem från semestervärmen infann sig inte riktigt som när vi bodde i Sverige. Ett angenämt problem om man ens kan kalla det problem.

Som ni kanske märkt har det varit tyst här på Lanclin i två veckor medan vi varit i Kroatien och badat och ätit glass. Den utlovade WiFin på campingen var rent ut sagt ett skämt och var inte ens värt att kallas Wifi. Vi fick nästintill klara oss utan internet och det gick såklart alldeles utmärkt. Det var många år sen jag varit så lite uppkopplad som jag varit de senaste två veckorna och jag överlevde faktiskt med hälsan i behåll, känns bra att veta.

Nu ska vardagen strax gå tillbaka till det normala igen. Semestervardagen i alla fall. Vi har en dryg vecka kvar till pappan börjar jobba igen, Kindergarten öppnar i slutet på augusti och skolan börjar i mitten på september. Precis som att det kändes märkligt att inte komma hem till svalare temperatur känns det lika märkligt att vi nu är mitt i sommarlovet här. Sommaren med sina varma och soliga dagar är långtifrån över här i Bayern och för våra nordiska hjärnor som delvis fortfarande är inställda på svensk sommar-, semester- och terminsdatum känns det lite konstigt. Det känns dock som att det är lite av lönen vi får för all den ansträngning och den extra energi vi lagt och lägger ner på försöka förstå och passa in i det nya land och samhälle vi flyttat till. Efter ett år med byte av land, husförsäljning, flytt, språkträning, nya vänner och jobbarkompisar, inskolningar, nytt jobb, lunginflammation och andra små och mindre små missöden tycker jag nog att vi är värda en varm, skön och lång sommar.

Nu har vi några maskiner tvätt att tvätta, lite mat att handla, många bilder att ladda till datorn, några blogginlägg att skriva och en gräsmatta att vattna upp till grönt tillstånd igen. Sen så är vi nog på banan igen. Gräsmattan och min tomatodling såg väldigt ledsna och skrumpna ut efter nästan 2 veckor utan ompyssling så jag började med att sätta igång vattenspridaren när vi kom hem igårkväll så vi kan gå på den utan att få de nålvassa grässtråna in i fötterna om någon vecka igen. 

Som sagt, några blogginlägg om vår resa till den kroatiska ön Krk finns att skriva. De kommer bland annat att handla om byn Baŝka vi bodde i, några anledningar till att bila på semestern, att bo i villavagn med barn på camping och att ta med sig hunden på solsemestern. Kanske kommer det även ett och annat tips på vad man kan göra i Baŝka om man vill gå på spa, bada, sola, äta, vandra eller åka båt också.

Baska
Familjen Edmarks hetaste semetsertips: Kasta stenar i vatten. Funkar överallt där det finns minsta lilla vatten och minsta lilla sten, dvs över hela jordklotet typ.


5 kommentarer

  1. Vad skönt att få ett livstecken ifrån er. Jag förstår att ni haft det varmt o härligt med mycket bad. Värme har vi också fått här och det är ju skönt rätt så man börjat jobba. Ni får ha det bra och jag ser fram emot att se fler bilder från er semester. Kram!

  2. Ser ju härligt ut! Lustigt, jag skrev också något om att man har svenska läsår i kroppen, att det känns underligt att sommaren fortsätter..visst är det härligt!

    1. Javisst var det väldigt fint 🙂 Hav, sten och berg brukar bli bra till slut 😉 Nu förväntar vi oss att sommaren stannar kvar till i början på oktober sen får det bli höst! Årstiderna skillnader är ändå ganska trevliga att känna men att de varma årstiderna har övertaget under året är helt klart väldans skönt 🙂

  3. Välkomna tillbaka till ”vardagslunken”! Det ska bli roligt och intressant att få ta del av er semesterresa här på bloggen med massor av bilder. Kram

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: