Elefantbajs som jordgubbsgödsel är grejer det!

Minns ni elefantbajset jag köpte på Prags djurpark i maj? Om inte så kan ni läsa den lilla historien om hur några kilo tjeckiskt elefantbajs hamnade i vår trädgård HÄR. Efter lite trädgårdsmässiga misslyckanden hamnade elefantbajset till slut under två jordgubbsplantor från Ikea. Dessa jordgubbsplantor håller nu på att leverera oss årets andraskörd.

Eftersom att min hjärna fortfarande är väldigt inkörd på nordiskt klimat, traditioner och sätt att göra saker på har jag ärligt talat inte ens kollat på jordgubbsodlingen på länge. Omedvetet var jag helt inne på att plantorna nu börjar förberedda sig för vintern och att det lär dröja sisodär åtta månader innan de vaknar igen. Döm om min förvåning när jag igår eftermiddag fick syn på flera jordgubbar i vår lilla jordgubbsodling som mognat! Som den bloggare jag är tänkte jag direkt; detta må jag fota och skriva om! Ack så blåögd och naiv jag kände mig 30 minuter senare. 

Jordgubbsodling
Vår jordgubbsodling, numera utan mogna jordgubbar.

Den lilla men ständigt närvarande försvårande omständigheten som utgörs av mina älskade barn hade jag totalt missat att ta med i beräkningen. Ett av dem hade igår en klasskompis hemma för att leka med. Efter en stund i trädgården kommer de in med de små munnarna fulla med jordgubbar och den av dem jag är mamma till säger: Mama, die Erdbeeren schmeckt sehr lecker! (Mamma, jordgubbarna smakar jättegott!) Gaah! Där rök mina fina bilder och inläggsidén föll ihop som ett korthus. 

Så kära bloggläsare, idag får ni en bild på vår numera omogna jordgubbsodling. Ni får helt enkelt lita på mig när jag säger att vi igår hade betydligt fler bubbar som väntade på att bli fotograferade. Eftersom vi vissa dagar fortfarande har ca 17 grader och sol hoppas vi på att fler jordgubbar kommer hinna mogna innan snön kommer. Eller kan det vara så att det där tjeckiska elefantbajset var precis så effektivt för jordgubbsplantor som reklamen på djurparken i Prag där jag köpte det sa? Kanske kommer vi att ha jordgubbar till adventfikat? Mitt betyg till elefantbajs som jordgubbsgödning får i vilket fall toppbetyg!

Psst! Ni missar väll inte chansen att få sprida lite kärlek med en karamellstrut från Karamellbudet? Tävlingen avslutas den 13 oktober och du hittar den HÄR

4 kommentarer

    1. Nä har man planterat och skött jordgubbarna tillsammans med barnen och dessutom glömmer säga att man tänkt ta kort på dem får man skylla sig själv 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: