Fiskelycka.

Några i min familj gillar att fiska och här på Trolludden där vi är går det att fiska. Det har därför både metats och lagts ut nät, med varierat fångstresultat.

Vi är ju en sån där familj som gillar att vara ute. Fiskar gör man ju med fördel ute men det är faktiskt ingenting som någonsin lockat mig. Jag kan var med och titta på lite men tjusningen i att vänta på och försöka fånga fiskar … nä, inte min grej. Tjusningen i att fiska är det andra som sköter i vår familj.

Denna gången ställde jag mer än gärna upp som hundvakt så ingen av de tre hundarna skulle få för sig att börja simma ut till båten. Risken var ungefär minimal men någon måste ju sköta lågriskjobben också. Så jag, mopsen Flora, labradoren Helinä och vår Chio stannade på stranden och spanade efter vad de gjorde där ute i båten och om de inte skulle komma tillbaka snart.

fiskelycka-lider
Trolluddens förråd med flytvästar, metspön, krokar, drag, cyklar, skidor mm mm.
fiskelycka-hoppa-i-2
Här hoppades jag på lite smaskigt bloggmaterial i form av ett litet plurr …
fiskelycka-hoppa-i-1
… men nejdå. Ingen blev det minsta blöt och båten gled ut precis som det var tänkt, tråkigt.
fiskelycka-mopsen-flora-spanar
Mopsen Flora spanar efter roddbåten med fiskarna.
fiskelycka-labrador
Helinä gnagde vass och väntade på sin husse.
fiskelycka-flora-tar-emot
Flora tar emot vid stranden.

Resultatet av metet och näten? Metet gav noll fiskar i resultat men det kan eventuellt ha berott på att de som höll i metspöna tröttnade efter ungefär 9 minuter. Det första nätet gav också noll fisk men det andra gav två ätbara aborrar.


Vill du läsa alla inlägg om vår Östersjöroadtrip finns de under etiketten:

Roadtrip runt Östersjön.

7 kommentarer

 1. Fiska är inte min grej heller, mannen min har dock fiskat en hel del i sin barndom.

  Det är nog mest det där att jag skulle inte vilja göra det man måste med abborren på kroken – varken ihjälslagningen eller rensandet. Bättre att själv låta bli och låta andra sköta det.

  1. Jag är inte så intresserad av att varken vänta eller ha ihjäl något så fiske är som sagt inte något jag frivilligt ägnar mig åt 🙂

 2. Jag är som du. Fiske borde ju vara en trevlig grej men jag är helt ointresserad… Peter har provat att fiska vid husbåten, men abborrarna var för små. Har dock sett att grannarna fått upp nån stor abborre vid tillfälle.

  1. Själva fiskandet ser ju rätt trevligt ut men … sååå tråkigt. Jag sitter hellre helt utan lång pinne i handen och tittar ut på vattnet 🙂

  1. För oss är nog naturupplevelsen den stora behållningen 🙂 Visst är det kul med lite fisk men att vara vid havet är nog viktigare tror jag.

 3. Ser mysigt ut även på land. Personligen älskar jag att fiska och få tillbringa tysta sköna stunder i båten eller på bryggan. Så nu när jag ser dessa bilder får det mig att längta till helg, då jag ska testa fiskelyckan. 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: