Uddhuset på Kimitoön i Åbos skärgård – vårt hem för några dagar.

Just nu är vi och hälsar på släkt i Finland. Vi har varit här många gånger och varje gång känner jag extra mycket att det är meningen att jag ska bo vid havet. Havet är liksom som en evighetslång naturfilm, live, dygnet runt om man så vill. Alltid händer det något och hela jag blir lite långsammare och gladare vid havet.

Här är det det något enklare livet som gäller. Det finns både vattentoalett och dusch men de används sällan. Vi har alltså inte spolat på en vanlig toalett och duschat i en vanlig dusch sen vi kom hit och det går såklart finfint. Utedassen har taklampa och i bastun värmer vi vatten som vi ”duschar” i genom att hälla över oss med en stor skopa.

Barnen badar både i bastun och i havet men något havsbad för mig finns inte med på kartan. Jag kan inte riktigt förstå hur de där barnen, som tydligen ska innehålla gener från två tvättäkta badkrukor, kan hoppa och dyka i vatten där isen just släppt, typ. Några badbilder ville barnen inte ha med på bloggen så idag visar jag lite hur det ser ut på udden som ”vår” stuga står på istället.

trolludden-underifran
Nästan längst ut på klippan står stugan.
trolludden-mossa
Nere vid vattnet bort mot bastun.
trolludden-stilla-vatten
En nästan helt stilla morgon nedanför altanen.
trolludden-minitall
En minipyttetall i en skreva utanför huset.
trolludden-blabar
Om några månader kommer här vara ett blåbärshav.

Vill du läsa alla inlägg om vår Östersjöroadtrip finns de under etiketten:

Roadtrip runt Östersjön.

10 kommentarer

    1. Ja det är väldans fint! Vi har till skillnad från en del inga problem med varken dass eller att tvätta sig i bastun, det blir bara lite extra avkoppling från den vardag man är van vid.

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: