Fyra höstiga barnbokstips!

Om sommaren är tiden för läsning i hängmattan är hösten tiden för läsning i soffan med en filt över sig. Jag älskar att läsa barnböcker så idag får du fyra bilderboktips på temat natur och friluftsliv av mig. Mys ner dig i soffan med tillsammans med något barn och sjunk in i sagans värld!

Böckernas och sagornas fantastiska värld

Vi gillar att läsa hemma hos oss, allihopa. Vi är stamkunder på byns bibliotek och besöker det oftast någon gång i veckan. Under ett av våra besök för några veckor sedan lånade jag en massa bilderböcker jag läste för att vaska fram några guldkorn till er Lanclinläsare. Här kommer fyra av mina tips från de böckerna.

Det kittlar när lövet kommer 

I boken Det kittlar när löven kommer, som är skriven av Anna Bengtsson, är en ek huvudpersonen. Den är 305 år gammal och vi får genom berättelsen följa den under alla årstider. Det är en trevlig bok om årstiderna i naturen som berättas från ett (förmänskligat) träds perspektiv.

En natt på jorden, Anna Bengtsson

Den här boken, En natt på jorden av Anna Bengtsson, handlar om maskarnas lite hemliga liv i naturen. En smårolig men allvarlig bok om maskarnas liv och arbete som nedbrytare.

Jag kan!

Jag kan! är skriven av Lars Rudebjer och riktar sig till yngre barn, va 1-3 år. Den handlar om vad olika djur kan göra och gör till vardags men som vi människor inte kan. Vilket djur kan hänga upp och ned och sova, vilket kan rulla megastora bajsbollar och vilka bär hela sina hus på ryggen? Inte människor så ofta i alla fall.

Mitt vilda liv

Den här fina berättelsen, Mitt vilda liv av Amanda Eriksson, med lika fina illustrationer handlar om ett barn som åker till lugnet i vildmarken hos sin morfar. Där lever de vildmarksliv i hans sexkantiga kåta, fiskar, möter älgar, plockar hjortron  och och dricker vatten ur en fjällbäck. Det är en berättelse om att inte bo med så mycket moderniteter, uppleva med naturen och känna sig trygg, trots att det finns varg och björn i närheten.

1 kommentar

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: