Från en svensk stiftstad till en annan – i sommar blir vi Linköpingsbor.

Till sommaren byter vi Bayern mot Östergötland och flyttar tillbaka till Sverige. När vi bodde i Sverige förra gången bodde vi i stiftsstaden Växjö. Den här gången har vi valt stiftstaden Linköping!

Att köpa grisen, huset eller kanske grishuset i säcken.

Eftersom att vi inte bor i Sverige så valde vi efter att ha provat lite olika upplägg när det var visning på intressanta hus, att köpa grisen i säcken, eller grishuset kanske? Vi hade som sagt inte sett huset i verkligheten innan vi skrev på köpekontraktet den där förmiddagen på banken i Linköping. Det kan låta helt knasigt eller kanske till och med galet men jag var faktiskt inte det minsta nervös över det hela. Huset vi har köpt visade sig såklart vara allt annat än något grishus, det var en toppenhus!

Huset var så fint som vi trodde!

Som tur var hade vi inte blivit förda bakom ljuset på minsta lilla sätt, huset var till och med ännu finare och bättre än vad jag hade sett framför mig. Köket är tiptopp, bastun större än jag trodde och trädgården är inte fixad med. Det betyder alltså att vi kan kapa, gräva upp och plantera hej vilt efter egen smak utan att få dåligt samvete, perfekt! Vissa hade kanske velat göra samma grej med ett kök men jag är inte så kinkig med köksluckor hit och dit om jag får fixa trädgården som jag vill.

Hur blev det Rimforsa?

Samtalen om hur vi vill bo i Sverige har varit många här hemma. Ska vi ha större och fler djur än lite hundar, katter och kaniner? Ska vi bo på landet med allt vad det innebär med skjutsning av barn ett tag framöver? Vill vi kanske bo i ett samhälle en bit från stan mitt bland sjöar och storskogar men med cykelavstånd till skola och kompisar? Så att vi får lite av både landsbygdens och tätortens fördelar? Ja det ville vi.

Hur det blev Rimforsa är Hemnet-slumpens förtjänst. Det råkade komma ut ett hus som vi tyckte verkade passa oss så vi började kolla vad den där byn Rimforsa var för ställe egentligen. Vi gick helt enkelt på den research vi gjort på kommunen hemsida, Google maps, bekanta som bor i byn och en och annan googlesökning på till exempel ”föreningar i Kinda kommun” och ”friluftsliv i Östergötland”.

Sen skickade vi dit en vän för att kolla läget och känslan i huset. Allt kändes bra, vi var med i en budgivning seg som kola, la till slut det högsta budet och kunde på årets andra dag hämta ut nycklarna till vårt nya hus!

7 kommentarer

  1. Skönt att det inte verkar vara ett grishus så ni slipper måla det skärt!
    Hag tycker köket ser jättefint utm för övrigt, men så är ju inte vi heller sådana som river ut först och bor sedan utan känner in oss i boendet.

    Grattis till det fina huset!

    1. Ja visst är det fint? 🙂 Vi var kanske inte oroliga att det skulle bli en flopp av hela affären men lite lättade är vi nog att huset överträffade våra förväntningar 🙂

  2. Härligt! Inte minst att det visade sig vara över förväntan! Många var impade över att vi sa ja tack till vår hyreslägenhet utan att ha sett den, men det är ju ingenting mot ett husköp! Dock var även vår lägenhet över förväntan… 🙂

    1. Det där med att köpa huset utan att ha sett det föregicks av en hel del diskussioner här hemma men egentligen var vi nog säkra på vår sak hela tiden. Jag tänker att man måste satsa för att vinna något tillbaka och detta kändes på något märkligt sätt som en säker insats i livets lotteri 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: