Idag firar vi 8 år som föräldrar!

Ikväll för åtta år sedan blev vi föräldrar för första gången. Det var 19 minuter in i säsongspremiären av På spåret och livet blev sig aldrig likt igen. Så kan det gå när man missar ett favvoprogram!

Födelsedagsmiddag

Skämt åsido, idag fyller vår Atlas 8 år och det ska såklart firas, med några paket och restaurangbesök. Vi har en jättebra asiatiskt bufféresturang här i Ingolstadt där köket wookar det man lagt upp på tallriken och ställt vid kocken. Utöver det har de dessutom alltid en massa friterade grönsaker och frukter, ris, soppa, nudlar och en massa såser att välja på. Smaskigt värre.

Dessertbuffén är dock det barnen går dit för. Finns det Wackelpudding (gelépudding) är det bingobricka och vi kan åka hem med två glada barn. Den fräscha och välsorterade varmrättsbuffén imponerar sällan på dem. Ofta komponerar de ihop en vegansk huvudrätt med sushi, majs, inlagda rödbetor, pommes och friterad banan och smaskar i sig. Som tur är är det riktigt prisvärt så vi har aldrig tryckt på om att de ska ta av den dyra maten, som Sunes pappa Rudolf skulle gjort.

vi-gratulerar-linbana

Födelsedagsresenter

Vi som inte är så mycket för prylar har försökt bromsa överrösningen med presenter sen barnen kom. Det har gått bra tycker jag och vi badar inte ett strössel av grejer när någon fyllt år. Jag tycker att vi har en bra dialog med dem som brukar vilja uppvakta med ett paket och det är just det vi trycker på, ETT paket.

Den regeln har alltid gällt för de som vill ge våra barn paket, ETT paket. Vill man ge mer får man mer än gärna ge en slant, aktie- eller fondpost för att stödja barnens framtida investeringar i bostad, eventuella studier, resor eller andra äventyr. Det har funkat fint och vi är så himla glada och tacksamma över att detta respekteras.

Eftersom att vi bor en bit ifrån släkten i Sverige har vi föräldrar fått slantar att handla saker till födelsedagsbarnet för. Vi har försökt hitta saker som de själva skulle ha köpt så i paketen ligger en ny vandringsryggsäck, vandringsstavar, böcker och en film förutom vandringskängor och en Evertonkeps från oss. Vi brukar även uppmuntra till att ge upplevelser så några slantar till äventyrsbad och biobesök ligger i några kuvert från släkten i Sverige. Oj så glad han kommer bli!

vi-gratulerar-tumme-upp

4 kommentarer

  1. Den sista bilden, vad fin den är! Grattis till Atlas och grattis till er!

    Min pappa har en så fin tradition, tycker jag. När jag och mina bröder fyller år så köper pappa tre rosor vid varje födelsedag och ger till min mamma som tack för hon givit honom.

    1. Tack Emma, jag ska hälsa honom 🙂 Det var en fin tradition med blommorna. Vi kanske ska börja ha föräldrakalas för att fira att vi klarat ett år till 😉

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: