Ingolstadt laddar upp inför jubileet av das Reinheitsgebot!

Jag lär tjata hål i huvudet på er stackars bloggläsare om detta men det kan faktiskt inte hjälpas. Vi bor i staden där den världsberömda öllagen das Reinheitsgebot stiftades 1516 och det går liksom inte obemärkt förbi någon som sätter sin fot här. Det är stort kalajs på gång i Ingolstadt.

Självklart är 500-årsjubileumet av das Reinheitsgebot ett jätteevenemang här. Ölen är en stor del av kulturen i Bayern och ett 500 årsjubileum måste ju såklart firas stort. Alla tillfällen att fira tas till vara här men detta är något ytterligare mer speciellt. Reklamfilmer har spelats in och fina broschyrer har tryckts upp, snart börjar festen!

Här är NÅGRA exempel på vad som händer under jubileet utöver den stora folkfest som kommer att vara på gator och torg:

 • Parader med musik och underhållning.
 • Öppet hus, rundvandringar och familjeaktiviteter på Ingolstadts två ölbryggerier Herrnbräu och Nordbräu.
 • Konstutställningar med öltema.
 • Humlekransbindning – bind din egen krans av humle.
 • Humlemassage på den stora simhallen i stan.

Detta är en av filmerna som spelats in inför jubileet. Den är faktiskt riktigt fin och visar en del av både staden Ingolstadt, omgivningarna med de enorma humleodlingarna och de traditionella kläderna som ofta bärs vid högtider.

8 kommentarer

 1. Jättefin video!! Bra musik, men varför sång på engelska? Men en mer rivig tysk dragspelslåt kanske hade förstört alltihop!? Firar man hela året kanske det finns en chans att jag får vara med på ett hörn runt din födelsedag.
  Kram

 2. Ja visst hade de kunnat hitta någon fin låt på tyska! Fint annars, jag är ju lite svag för alpkultur! Kanske ska damma av min dirndl?

  1. Du får ordna en egen liten Bierfest i Bortugal den 23 april! Det behöver bara innebära att du kravlar på dig den där Dirndln och dricker en öl, lätt ordnat 🙂

  1. Ja öl är milt utryckt något stort här i Bayern 🙂 Jag dricker ju inte alkohol själv men gillar kulturhistoria så nog intresserar det mig ändå lite med alla dessa traditioner kring ölen. Öl är väll en ganska stor grej i UK också, är det det på Shetland?

 3. Hej Linnea! Vad kul att du hittade till mej, så jag hittade till dej!
  Vilken trevlig blogg du har! Och Ingolstadt känner jag till en hel del. Har bott på flera hotell där som reseledare i Europa med buss. Vackert vid Donau.
  Vackra humleodlingar söder om, men raffinaderierna på andra sidan motorvägen behöver vi inte titta på. Sedan är väl också Audi där.
  Ha det bra!

  1. Jag har tjuvkikat på din blogg då och då men inte kommit mig för att kommentera förens nu 🙂 Roligt att du gillar min blogg och att du känner till Ingolstadt! Det är en fin liten stad vid Donau som sagt och humlefälten är häftiga. Audi är faktiskt lite häftigt också, deras område i Ingolstadt är i ungefärlig storlek som hela stadskärnan, de har ett eget bussnät och postsystem har jag hört.

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: