Jag har blivit ambassadör för Kvinnliga äventyrare.

Det började som ett kampanjsamarbete mellan Angeliqa på Vandringsbloggen och Morakniv. De ville lyfta det självklara i att kvinnor (och män) ska få ägnar sig åt friluftsliv och äventyr på sitt sätt, utifrån sina egna förutsättningar. Nu fortsätter arbetet med Kvinnliga äventyrare och det vill jag såklart vara med och stötta som ambassadör!

Vad vill jag bidra med som ambassadör för Kvinnliga äventyrare?

Jag vill vara med och bidra med min tid, kunskap, erfarenheter och nätverk som rör friluftsliv. Jag vill så frön hos fellow friluftssystrar, tjejjer, flickor, damer och tanter som är sugna på att komma ut och uppleva naturen men inte kommer över den tröskeln av någon anledning. Jag vill vattna och gödsla de där fröna som förhoppningsvis växer, utvecklar starka rötter och sen står stadigt i jorden under sina äventyr i framtiden. Det är min vision!

Den traditionella mannen som norm – som så ofta.

Som inom många andra områden i samhället så är nämligen utgångspunkten för normen inom friluftslivet skrämmande ofta mannen. Många kvinnor (och män) känner att friluftslivet är för ”vilt”, macho, prestations- och utrustningsfokuserat vilket jag såklart vill bidra till att nyansera. För visst kan friluftsliv vara vild urskog, toppbestigningar och flerveckors strapatser men även en kvällspromenad i elljusspåret, korvgrillning och kvällsdopp i en sjö?

Jag lär återkomma till ämnet.

Den här diskussionen får jag nog tillfälle att återkomma till så idag hoppar jag över den. Den är nämligen inte så väldiskuterad och behöver absolut lyftas för att skapa ett inkluderande friluftsliv för alla som känner att de vill frilufsa sig, och då menar jag ALLA.

Vill du läsa mer om Kvinnliga äventyrare hittar du deras hemsida här:

Kvinnliga äventyrare.

6 kommentarer

    1. Ja!! Roligt att du också är med 🙂 Det ska bli så roligt att blogga närmre mina läsare, bloggkollegor och fellow friluftssystrar nu. Jag älskar friluftsliv och äventyr i gemenskap 😊

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: