Jag backar bara när jag tar sats.

”Jag backar bara när jag tar sats” är ett citat jag stötte på i cyberspace för länge sen i en text där någon skrivit om att backa tillbaka absolut inte behöver betyda att man ger upp, nöjer sig eller misslyckats. Hela samhället strävar helt hysteriskt efter utveckling i ett rasande tempo utan egentlig reflektion om varför ibland. Det är magiskt lätt att dras med utan minsta tanke på att reflektera över varför. Man kanske skulle backa lite då och då för att kunna rikta om sin styrkurs och ta bättre sats i den riktning man vill åt på riktigt?

Efter min lunginflammation som deckade mig i drygt 6 veckor i början på året tappade vi takten i vardagen. Jag fick jag backa och lägga ner nästan allt vad språkträning hette ett tag för att vila kropp och knopp lite. Nu är jag frisk och har vilat klart så det är dags att ta ny sats! Planen är att jag ska gå i skolan på förmiddagarna nu när barnen får vara på Kindergarten till kl 14. Lite nervöst var det inför första lektionen igår eftersom intensivkursklassen jag fått hoppa in i ligger före mig i utbildningsstegen. Det var dock relativt obefogat. Jag var varken bäst eller sämst och det är jag nöjd med. Ibland blir jag förvånad över hur min hjärna sorterar in och lär sig saker i farten. Jag förstår mycket men måste vara beredd om någon börjar prata med mig på tyska och det får inte gå så fort. Då fattar jag kanske hälften och det är mer än för 8 månader sen då motsvarande var noll. Det känns väldigt bra att komma in vardagstakten igen men ändå ser vi väldigt mycket framemot lite små äventyr och resor framöver. Vi planerar en långhelg nere i Alperna med lite vandring nästa helg, en utflykt till legoland och några veckor på Öland innan vi lastar på våra cyklar på bilen och kör ner till Kroatien i Augusti. Campingstugan vid havet är bokad!

2015-05-04 13.22.11Upptäckte när jag satt och skrev i skolan att jag hade en gammal konferenspenna från Teleborgs slott i handen. Inte kunde jag ana när jag fick den för några år sen att den skulle hamna med mig i Ingolstadt.

Baska Hav, stenar och berg. Vi ska till Baska på ön Krk. Bildkälla

2 kommentarer

  1. Du verkar vara på G nu så det kommer att gå jättebra för dej på tyskakursen. Tycker killarna att det är ok att vara längre dagar nu? Ni har många resplaner på gång och jag längtar tills ni kommer till Öland. Kram!

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: