Jag laddar upp för höstligheter.

Nu har månaden oktober gjort entré och talat om att det från och med nu är höst! Även här i Bayern har det svalnat ordentligt och naturen har börjat skifta färg.

Det finns så väldigt mycket höstliga saker att skriva om så det lär märkas även här på Lanclinbloggen. Skördefest på Kindergarten, pumpaförsäljning längs med vägarna, höstpyssel och så naturligtvis den vackra naturen som sakta håller på att byta om. Jag återkommer med inlägg om alla dessa härliga höstligheter. Jag kanske till och med kostar på mig ett och annat höstligt recept! Vi får se vad jag vågar mig på.

Innan vi frossar loss i mina höstinlägg vill jag visa mitt bidrag i veckans Fototriss -tre bilder på ett tema. Veckans tematriss är ”Rosa” med anledning av att Cancerfondens kampanj Rosa bandet intensifieras under oktober. Jag har valt ut tre rosa bilder som tagit de senaste veckorna och som jag gillar lite extra. Hoppas ni gillar dem med.

Rosa
Bilden är tagen i Schliersee här i Bayern. När den gosiga katten på staketstolpen blottade alla sina huggtänder i en gäsp blev det rosaprydda lilla barnet aningens tveksam till fortsatt gos.
Rosa bandet
Alla de imponerande blomarrangemangen på balkonger och under fönster blommar fortfarande jättefint här i Bayern.
Oktober är höstmaknadernas månad. Denna pionliknande blomma i keramik fanns på kulturdagarna i Scheyern.

7 kommentarer

  1. Katten också !!! och jag menar att han är härlig ! och så söt lilla pojke som skådar på tveksmant att månne man våga röra sen …och de där balgonger är så vackra och höstmarknaden’s blomma är så sött. ps. Vi har höstmarknad också i Karleby , Finland nästa vecka 🙂 !

    1. Kattbilden blev rolig utan mening 🙂 Jag skulle ta kort på när de gosade men när jag stod där beredd hände detta 🙂 Höstmarknader är härliga!

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: