Kindergarten del 6 -Sommarvärme.

Just nu har vi sommarvarmt här i Ingolstadt. På Kindergarten glänser alla barn av solcreme och alla de stora tygtaken av segelduk är uppspända ute på gården för att barnen inte ska bli grillade. Här känns det överlag som att man har mer rutin på varmt och soligt väder än i Sverige. 

Hela gården utanför barnens Kindergarten kantas av stora buskage och några stora träd som ger skugga, det behövs dagar som denna. Här verkar förskolorna väl förberedda på värmen och det finns självklara rutiner som verkar väl inarbetade. Innan det blev varmt fick jag skriva på ett intyg på att personalen får smörja in mina barn med solcreme och det finns alltid muggar och flera kannor vatten som barnen får gå och hälla upp själva och dricka. Utegården är dessutom välanpassad för barn som leker ute i väldigt stark sol. På altanen, under parasoller, står pyssellådorna i långa rader istället för inne på hyllorna som de gjort hela vintern. Där kan barnen sitta och väva, klippa, rita och pyssla om de vill. De stora segeldukstaken, buskagen och träden som ger barnen chanser att leka på svala och mysiga platser känns extra bra för oss med ultrablonda barn med kritvit hud. Segeldukstaken är uppspända på höga stolpar över bland annat den stora sandlådan så barnen kan sitta där och gräva utan att det börjar fräsa i nacken på dem efter en stund.

Ingen av oss känner dock att vi vill klaga på värmen, våra frusna själar tinar nu sakta upp efter vinterns mörka månader och livet känns lite lättare att leva. Det var 34 grader i vår trädgård när vi kom hem i eftermiddags så jag erbjöd mig att stå med vattenslangen och spola kallvatten på mina avkommor en stund. Vår savann till gräsmatta förvandlades då till ett gyjtematta en stund men vad gör lite lera när man behöver svalka sig?

Vattnar man sina barn växer de, se bara så stort detta exemplaret blivit!

Vill du läsa de tidigare inläggen i serien om Kindergarten?
Kindergarten del 1 -Krippe och Kita
Kindergarten del 2 -Den pedagogiska miljön.
Kindergarten del 3 -Barnutfodring
Kindergarten del 4 -Den pedagogiska verksamheten
Kindergarten del 5 -Utflykter

7 kommentarer

  1. Ojojoj!! Vilken värme ni har! Här är det fortfarande ”aprilväder” med mest regn och rusk. Temperaturen är dock behaglig och det är okej när man är i växthuset och jobbar. Nu är snart alla fröer satta på förgroning och en del plantor har redan åkt ut i köksträdgården. Det mesta står dock på lut inne i växthuset så länge. Squash och växthusgurka, som är extra köldkänsliga, står fortfarande kvar inne i huset (i tvättstugan). Vi hoppas att ni delar med er av ert fina väder till oss i nästa vecka. Kram

  2. Här hos oss har inte april fattat att det är maj, än…
    Jag gillar långdragna vårar där man hinner njuta av det nya som sker men när det som nu är grått och var och varannan dag blir regn, då behövs ingen vattwnslang.

    1. Min nordiska hjärna han aldrig riktigt förstå att det var för för den började ju i mars typ. Det räknas nog fortfarande som vår här eftersom vädret och temperaturen är väldigt ojämnt. Förra veckan regnade det 4 dagar tex.

  3. Pest eller kolera! 34 grader i skuggan eller 5 plus och 10 h regn, dvs. vädret på Trolludden. Inget passar mig men dusch i värmen låter skönt.

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: