Idag är det strejk!    

Just nu pågår en konflikt mellan kommunens förskolepersonal och kommunen som arbetsgivare här i Ingolstadt. Kanske innefattar konflikten fler kommuner, jag har inte så bra koll. För två veckor sen var det en likadan endagarsstrejk och idag var det alltså en ny. Utan att veta exakt vad konflikten gäller så står jag lojalt på mina tyska kollegors sida som svensk förskollärare.

Smidigt nog denna gången låg strejkdagen intill en helgdag och en Brückentag (brodag, bro mellan två lediga dagar). Ingen vet dock om strejken fortsätter på måndag, det annonseras tydligen på kommunens hemsida. Min vän J har lovat att hålla min uppdaterad om läget. Eftersom Kindergarten var helt stängd blev vi hembjudna till min vän J och hennes barn för att leka, träna på att prata tyska och få mat. Vädret var lika toppen idag också men några grader svalare vilket inte gjorde jättemycket. Vi lekte i trädgården, hoppade studsmatta, spelade spel på altanen och åt lunch innan vi trampade hemåt genom den lilla skogen vi har mellan stadsdelarna.

Denna småblommiga syrén växte utanför deras altan. Känner ni hur gott den doftar?

Trots att ingen av oss är några hejare på tyska är vi alltid välkomna.

Spel av alla sorter funkar alltid på ett av mina barn.

Cyklar och skog, en vansinnigt bra kombination!   

6 kommentarer

    1. Jag tar för självklart att mina läsare är genier på så många olika plan att de kan klura ut vad en brodag är och jag hade såklart rätt! 🙂

  1. Det blev ju en mycket lyckad dag för er med spel, sällskap och fint väder.
    Ha nu en riktigt trevlig vandring i helgen och grattis på namnsdagen idag. Hälsa pappan i morgon när det är Fars dag. Kram!

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: