Körsbärsblomningen är igång i Bayern.

Häromdagen slog körsbärsblommorna ut här hos oss. Det är märkligt hur man glömmer under året hur otroligt vackert det är med alla dessa körsbärsträd översållade med blommor.

Jag var tvungen att stå och titta en långs stund på grannens träd när jag kom från bussen i går eftermiddag. Det ser ju nästan overkligt ut när varenda liten gren är täckt med rosa blommor medan de gröna bladen som kommer sen lyser med sin frånvaro. Naturen har verkligen en konstnärlig talang!

Men alltihop blommar ju tråkigt nog över så ruskigt snabbt. Jag lägger aldrig på minnet hur lång blomningen är men poff så är träden gröna istället för rosa och vita. Jag har stannat upp och tittat på flera av de vackra träden de senaste dagarna för idag åker vi till Wien och när vi kommer tillbaka på söndag kanske allt är över.

Nu kom jag på att det kanske finns körsbärsträd i Wien, det hoppas jag på. Som sagt, vår helg tänker vi tillbringa i Wien och ägna oss åt att umgås med svenska vänner, äta sachertårta och njuta av sommarvärme. Det ska bli dryga 20°!

Trevlig helg på er!

5 kommentarer

  1. Vår. Fint. Här vaknade vi upp till nyfallen snö, klarblå himmel och -4°C. Vackert på sitt sätt och i morgon blir det fjälltur. Och ett glas… vin? Höhö.Dock långtifrån körsbärsblomning.

  2. Körsbärs- och mandelträdsblomningen är fantastisk. Till Kungsträdgården i Stockholm vallfärdar ju folk när det är dags för allén där att slå ut.
    Ha´t så trevligt i Wien! Vilka ska ni träffa?
    Kram

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: