Koskit och tussilago – vårtecken i Ingolstadt.

Vi bor visserligen i ett villaområde men ett stenkast från vår trädgård ligger det åkrar. Detta innebär att det nu doftar hemtrevligt av koskit hos oss! Når en lätt västlig vindpust min näsa så drar jag ett djupt andetag och känner vårkänslorna sprida sig ner till tårna.

Det går segt men våren kommer sakta sakta här i Ingolstadt. Nu när sparrisodlarna börjat fixa på sina sparrisfält, tussilagon och blåsipporna blommar och det doftar koskit när man stiger utanför dörren, då  måste man nog officiellt säga att det är vår, eller hur?

knoppar

tussilago

snodroppar

16 kommentarer

  1. Jättefina bilder! Jag fastnade speciellt för den med (sälg)grenen där det dinglar ett hårstrå. Man tittar efter, och lägger märke till, helt andra detaljer när man varit på fotokurs, kan man lugnt påstå. Våren tar tid på sig att komma i gång här i Västergötland också.
    Kram

    1. Jag såg också hårstråt när jag laddat bilden till datorn 🙂 Satt en stund och funderade på om det var mitt eget men det ser så långt ut så jag vet inte ja…

    1. Tack Anna! Där jag har bott tidigare har det varit ganska ovanligt med blåsippor, det har funnit desto mer vitsippor! Tänk snart kommer de där vita haven av vitsippor i de nakna lövskogarna 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: