Korv med bröd på bayerskt vis.

Korv, öl och fotboll är typ heligt här i Bayern. Några små sladdriga, kokta varmkorvar ser man inte skymten av när det vankas marknad, volksfest eller någon annan form av firande.

Jag kanske ska vara försiktig med att uttala mig om vad som finns och inte finns i korvväg  här förresten. Ibland blir man förvånad, allt är möjligt när det gäller korv här känns det som! Gör ett studiebesök i charkavdelningen i valfri mataffär så får du räkna länge innan du räknat alla de sorters korvar de har.

Intill den fantastiska påskäggspyntade fontänen inne i Ingolstadt som jag skrev om igår står nu under påsken en liten marknad. Där kan du bland annat köpa korv med bröd och det gjorde vi när vi var där. Alla utom jag köpte varsin korv i den bastanta bayerska korvmojjen i massivt trä. Inget smidigt fäll-upp-luckan-och-koppla-på-dragkroken-ekipage var det men det är det sällan på marknader här. Ofta ser de ut som permanenta byggnader med dekorationer som man är bara är van att se vid vanliga butiker.

bratwurst
Såhär ser kåv me brö ut här. Fralla med bratwurst skulle man kalla det i Sverige.

tysk korvmojj
Tak, skorsten, skyltar, påskharar och hela kittet.

6 kommentarer

 1. Det ser ju riktigt gott ut! För oss som gillar korv alltså. Lithells fabriksförsäljning ligger inte så långt från Evatorp, så jag har bunkrat för vårens grillning.
  Ha en fortsatt fin påskledighet.
  Kram

  1. Nja, jag tycker inte det ser överdrivet gott ut men smaken är ju som baken 😉 Roliga är dem i alla fall, alla dessa korvars utseende!

 2. Men är det inte riktigt tyskt?
  Jag tänker mig då något rejält, bastant, den bystiga kvinnan med två ölsejdlar i varsin hand.

  Vaddå fördomar? Nä, vad är det? Jasså, nä det har jag inga.

  Här i Spanien har de också mängder med korv i charkavdelningen, har bara smakat ett fåtal av dem. Glöm bort Dennis-korv!

  1. De där fördomarna om Tyskland som handlar om redigt stora grillkorvar och servitriser och servitörer i Dirndl eller Lederhosen som bär omänskligt många ölstop på en gång som ”folk” har är inte helt osanna om det gäller Bayern. Det händer dock inte till vardags (bara när det är en av årets 152 fester) och bysten på dem varierar nog lika mycket på dem som alla andra 😉 Men ja, mycket är bastant i Tyskland, både matkultur och annan kultur. Min upplevelse är dock att människor inte är så mycket mer bastanta till sin fysik än någon annanstans 🙂

 3. De korvarna med bröd funkar ju som en hel middag… 😉 Den på första bilden hade jag kanske rent av fått lov att dela med någon. Jag gillar inte weisswurst så värst, men vissa av deras korvar är helt ok 🙂 Currywurst t.ex. kan va gott. Måste ändå säga att jag gillar italiensk korv mera, iaf de köttiga som jag smakat!

  1. Ja de som äter dem i min familj brukar bli ordentligt mätta 🙂 Weisswurst och currywurst funkar på dem med men även en schneckwurst som är ihoprullad som en snigelsnäcka med pinne igenom så man kan grilla den utan att den rullar ut sig. 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: