Lanclin testar -cykelställ för bilen från Thule, del 2.

I juni i år skrev jag om det cykelställ från Thule vi köpt till mig i födelsedagspresent. Det är ett cykelställ med fyra cykelplatser man sätter på dragkroken och kan tilta bakåt. Det gör att vi kan öppna bagageluckan efter att man har lastat på cyklarna. Nu har vi använt cykelstället lite mer och kan ge oss på en liten utvärdering.

Just det där med att kunna öppna bagageluckan efter att vi lastat på alla cyklar har varit helt suveränt bra. Eftersom vi oftast har en hund med oss som sitter i sin hundbur i bagageutrymmet blir det alltid att vi måste öppna och dona lite där bak i bilen under våra resor. Kör man långt (som vi gjort i sommar) blir det ju även en hel del rastpauser då mat, dricka, våtservetter och annat ska plockas ut och in ur bagageutrymmet.

Som ni ser på en av bilderna sitter cykelstället endast på dragkroken och det tyckte jag kändes lite futtigt i början. Det ser liksom så klent ut. När jag sen tänkte på att samma dragkrok kan dra en husvagn på ett säkert sätt kändes det lite bättre och det har naturligtvis inte varit några problem med den saken.

Det går att justera vinkeln på cykelstället för att kompensera den tyngd som kommer på den och det var också bra. Satte vi det i våg med marken under lutade det sen lite väl mycket bakåt av tyngden från cyklarna om vi inte kompenserade med en justering.

Summa summarum är vi väldigt nöjda med cykelstället. Det fyller vårt behov av hjälpmedel för att transportera alla våra cyklar på en gång på ett bra sätt. Den har klarat många mil på både Autobahn i Tyskland, slingriga vägar i Österrikes berg och kroatiska landsvägar utan att svaja nämnvärt. Inget verkar visa några som helst tecken på att glida eller ändra läge av vibrationerna som blir när bilen kör i 120 km/h. Den har varit relativt lätt att montera på bilen och få dit cyklarna på. Med lite träning kan man kanske göra det själv även om det är betydligt lättare om man är två.

Thule cykelställ

1 kommentar

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: