Att bada sig genom en semester.

När jag tänker tillbaka några veckor på vår semester i Kroatien kommer mest minnesbilder från alla de timmar vi spenderade vid poolen upp. Som tur är var kameran med. Då finns det bildbevis som påminner oss i efterhand om att vi faktiskt gjorde annat också. Denna resan blev det dock väldigt mycket badande vilket var barnens önskemål och ett av målen med resan.

Hotellet bredvid campingen vi bodde på har som jag tidigare skrivit ett poolområde som även campinggästerna får utnyttja. Det var en av anledningarna till att vi valde den campingen och vi blev inte besvikna. Poolområdet var lagom stort, hade solstolar och parasoller till uthyrning och gräsmattor för dem med egna filtar, solstolar eller solsängar. Det verkade nämligen helt ok att bära dit sin egen brassestol om man höll sig på gräsmattan. Hotellgästerna verkade mer benägna att hyra de ganska dyra solsängarna och parasollerna medan campinggästerna av naturliga skäl hade med sig sina egna. Vi hade med oss vår picknickfilt som vi la på gräsmattan att sitta och ligga på, det gick jättebra det också. 

Inom poolområdet finns flera pooler med olika djup. Två bebispooler, en barnpool och en pool med 130cm djup. Ingen av poolerna är alltså riktigt djup och inga hopptorn, trampoliner och sånt finns i vid den stora poolen. Helt okej för oss som barnfamilj med små barn då sånt brukar innebära flygande ungdomar och vuxna med brist på omdöme över hela poolen. Det räckte gott och väl med de två små rutschkanorna i barnpoolen. 

Att valet föll på en camping vid ett poolområde ångrar vi alltså inte, tvärtom. Havet i all ära men med vågor som slår omkull en om man inte står stadigt är det inte lika roligt för små barn. Vi badade nästan varje dag i havet ändå men där fanns ingen kant att hoppa ifrån, sikten i vattnet var sämre och de relativt små vågorna slog undan benen på barnen med ojämna mellanrum. Barnen gillar vågor när de kommit ut en bit och håller sig fast på någon vuxen men det är ansträngande att parera dem längre stunder eftersom de inte kan simma  så jättebra. Vid poolen finns dock inte alla dessa spännande, märkliga och vackra stenar som vi gillar att gå och leta efter. Att semestra vid havet med tillgång till pool blev alltså väldigt bra. Det gör vi gärna om.

Baskapool
Lånad bild härifrån.
Mååånga åk blev det.
Årets bästa semesterinvestering i år var antagligen barnens cyklop.
Cyklopen passade även som beachassesoar till mig eller vad tycks?.
Pedagogmamman har framåtvoltsträning (utan att kunna göra någon själv).
Pedagogmamamman och hennes två dykelever. Dyka kan hon i alla fall.
Lånad bild härifrån.

Vill du läsa mer och se fler bilder från vår semester i Baska på den kroatiska ön Krk har du listan över de inläggen här.
-Baska -En liten turistort på den kroatiska ön Krk.
-Att bo på camping i villavagn på semestern.
Wellness Baska -Att campa bredvid ett spa.
-Baska Submarine -En litet undervattenstur i Baskas hamn.
-Fladdermusspaning i Kroatien.
-Akvarij Baska -Det lilla akvariet i källaren.

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: