Lanclin testar -Cykelställ från Thule, Thule 929.

Om ni minns så skrev jag ett inlägg i mars om att vi hade klickat hem en födelsedagspresent till mig, ett cykelställ från Thule. Nu har vi premiärtestat den och både cyklarna vi kom iväg och hem med livet i behåll. Det bådar gott.

Cykelstället är av en modell man hakar på och spänner fast på bilens dragkrok. Den heter Thule 929 och är i grundmodellen för tre cyklar. Vi köpte dock till en extra skena för att få plats för den fjärde cykeln vi har och det fungerade finfint. När cyklar transporteras på stället döljer de allt vad reigstreringsskylt och lampor heter så längst bak sitter en ramp för både en extra registreringsskylt och lampor. Reg.skylten beställdes och köptes separat.

En väldigt bra funktion med denna modell är även att den går att tilta bakåt med alla cyklar på. Det gör att man kan öppna bagageluckan även efter att man lastat på hela rasket. Det var verkligen en toppenfunktion som efter några provtiltningar visade sig fungera finfint. Det känns som att allt ska ramla när man börjar luta alla fyra cyklar bakåt men de satt fast väldigt bra och låg bakåtlutade säkert medan vi grävde i bagagen. Känns bara att ha möjlighet att plocka ut och lägga i kläder, matsäck, liten hund osv oavsett om cyklarna är lastade eller inte.

Alla cyklar sätts fast på två sätt på stället. En stång per cykel mellan cykelramen och metallbågen längst mot bilen samt remmar som håller kvar och ner cykeln på skenorna. Den cykeln som står på extraskenan längst ut kläms fast med en stång från näst yttersta cykeln istället för från metallbågen som de andra. Det ser ut som ett enda virrvarr av cyklar och stänger på bilderna men förhoppningsvis får ni en uppfattning om hur det hela fungerar. Det var inte svårt att sätta fast alla cyklarna men det underlättade att vara två vuxna med två armar var. Nu såhär första gången tog det ungefär 10 min vilket är helt okej tycker jag.

Nu hoppas vi på några härliga cykelturer här i Bayern under sommaren. Om inte här i Bayern så förhoppningsvis i Kroatien i augusti. Då kommer vi testa cykelstället lite mer, med lite hårdare påfrestning, längre körtid, snabbare motorvägar och fler av- och påplock. Återkommer i höst med del 2 av denna test.

cykelställ
cykelställspänne

cykelställ

1 kommentar

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: