Lanclins enkla rabarbersmulpaj!

Vilken sommar är en riktig sommar utan att minst en smulpaj har blivit mumsad på? Ingen enligt mig, så därför var jag liksom tvungen att baka en rabarbersmulpaj häromdagen. Om den blev god? jajjemen!

Att det blev just rabarber jag gjorde på denna gången beror på att det nya vegetariska bloggprojektet Månadens gröna har rabarber som månadens ingrediens i maj. Trots att jag verkligen inte kan stoltsera med så avancerade varken mat-, bak-, eller kökskunskaper blev jag nyfiken på projektet och ville baka något svenskt!

Därför gjorde jag en superenkel rabarbersmulpaj härom dagen. Den blev väldans god och som pricken över iet kunde jag rota fram svensk marsanpulversås ur skafferiet, det finns inte i Tyskland. Här kommer mitt busenkla recept.

Lanclins enkla rabarbersmulpaj.

Rabarberna
Ca 500g skalade rabarber i småbitar.
0,5 dl socker (beror lite på syrligheten i rabarberna)
75g smör.
Blanda rabarberbitarna med sockret och lägg i en pajform.
Skär smöret i bitar och lägg bland rabarberna så de inte bränner fast i botten så lätt.

Smuldegen
125g smör.
1,5 dl havregryn.
1,5 dl vetemjöl.
Blanda ihop tills de blir smuligt och strö sen över rabarberna.

Låt stå i ugnen i ca 20 min på 225° eller tills smulorna blivit gyllenbruna. Servera med glass eller som jag gjorde, med marsansås. Guten Apetit!

manadensgrona-logga
Lanclins enkla rabarbersmulpaj är ett bidrag i projektet
Månadens gröna – en vegetarisk matlagningsutmaning.
Mer info hittar du hos månadens värd Annie på bloggen Vegokäk.se

 

6 kommentarer

  1. Jag är totalt värdlös på att baka (hänger väl ihop med noll intresse gissar jag) men ibland händer det att jag får rabarber av mamma. Om jag får det i sommar får jag kika in här igen! Även om jag inte är så förtjust i att baka så gillar jag att äta rabarberpaj 😉

    1. Mina bakkunskaper sträcker sig ungefär såhär långt 😉 Vi är ingen ”fikafamilj” så när det blir något bakat är det typ högtidligt, ha ha!

  2. Man behöver ju knappast vara en bakexpert för att lyckas med en rabarberpaj Freedomtravel. Jag gillar också smulpajer, det är lite på lagom nivå för mig. Jag gillar att baka, men det tråkiga är att städa i köket efteråt och handdiska stora plåtar…

  3. Ja ingen sommar utan raberberpaj. Längar just nu till helgen då det ser ut som de första rabarberstjälkarna är tillräckligt stora för att plockas in och förvandlas till paj. Kanske att några (köpta) jordgubbar också för följa med ner i pajen för det är så galet gott. 🙂

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: