Månadens blogg i september – DRYDEN.

Det är dags att utse månadens blogg och för september har jag valt resebloggen Dryden.se! En blogg av dalslänningen Daniel som bor i Jämtland.

Dryden kan vara den reseblogg som jag har följt allra längst. Det är i alla fall den jag minns längst tid tillbaka. Jag fastnade för de fantastiska bilderna, språket i texterna och Daniels linje att skriva helt och fullt från hjärtat om både positiva och negativa saker han upplever. Han kan skapa upprörda känslor genom att tokdissa New York som resmål och i nästa stund hylla något i samma stad. En briljant och underhållande röd tråd enligt mig!

Knappt två kilometers brovandring senare är vi över på Manhattan. Solen har försvunnit bakom skyskraporna och vi själva har redan börjat känna oset av donuts bland finanshajarna kring Wall Street. Ur inlägget ”En promenad från Brooklyn till Manhattan” på Dryden.se

ellis-island-dryden
Dryden på museibesök på Ellis Island i New York (Lanclin inte alls avis). Foto: D Rydén.

Som vanligt har jag gjort en miniintervju med månadens bloggare. Här kommer den jag gjort med Daniel Rydén

Berätta lite om idén bakom din blogg. Varför började du blogga?  
Egentligen började jag blogga innan bloggen. Uppdaterade hemsidor av olika slag har jag haft sedan 1996 men det var nog när jag flyttade långt hemifrån som jag såg nyttan med det, för familjen och vänner. Bloggen i sitt nuvarande format firade tio år tidigare i år och nu är det några fler än bara familjen som läser varje dag, kan vi väl lugnt konstatera.
christmas-eve-aurora-borealis
En av alla fantastiska norrskensbilder på Dryden. Foto: D Rydén.
Vem vill du ska läsa din blogg?

Jag vill att de som är ute efter ärliga skildringar ska läsa. De som ser bortanför alla rosaskimrande drömresmål med mycket fluff-fluff. Allt är inte perfekt och jag försöker att ge den verkliga bilden av det jag upplever. Om något var väldigt bra, well då skriver jag det. Om något suger så… tja, då skriver jag om det också. Det gäller nog livet i stort. Har några riktigt fina sågningar på bloggen som jag verkligen är nöjd med och de brukar jag gå in och läsa ibland för min egen inspiration. Haha!

Och så vill jag att jag själv ska läsa. Det blir ju som en dagbok för mig själv och ibland kan jag sitta och läsa fem-sex år gamla inlägg. Alltså, det kan vara ett nöje en sen kväll när jag egentligen borde sova…

englischer-garten-munchen-dryden
Gissa park och stad! Ledtråd: Staden ligger i närheten av Lanclinredaktionen. Foto: D Rydén.

Vad skulle du säga att din blogg handa om?
Resor och livsstil, det är där jag försöker ha fokus men det blir ju också lite spretigt ibland. Vad är en resa? Roadtrip till Sundsvall 20 mil bort eller är det bara utomlands? Livsstil kan ju vara allt från att jag spelar golf till att jag städar bilen så det blir lite av varje. Livet som det ser ut helt enkelt.

topptur-getryggen-foto-m-karlsson
Å så en underbar vinterbild! Foto: D Rydén.

Vad läser du själv för bloggar? Har du några du vill tipsa om?
Bloggar jag läser, oj. Det är några stycken men okej, så här:

  • Min sambo Maria som börjat blogga på Mariasmat.nu.
  • BucketLife.se, Katta skriver och fotograferar fantastiskt bra och ger sköna infallsvinklar på livet titt som tätt. Feelgood-blogg!
  • Lokförar-Joakim på Ewenson.se följer jag också. Vi är bekanta sedan vi hängde på samma nätforum i början av 2000-talet. Personlig blogg med teknik-touch!
  • FreedomTravel, de ger ett (h)ärligt intryck av livet både på husbåten (som jag dessutom varit på!) och ute i världen. Sköna personligheter dessutom!
  • Katarina på Äntligenvilse.se. Fotografierna. Nuff said.

    Är du nyfiken på vilka som har varit månadens bloggar tidigare? Du hittar dem i kategorin

Månadens blogg.

9 kommentarer

    1. Tack Linda! Jag gillar verkligen att göra mina månadens blogg-inlägg 🙂 Det är roligt att gå aningen djupare än bara en länk.

Lämna gärna en kommentar!

%d bloggare gillar detta: